ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες συνεχίζουμε δυναμικά την απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία της ηλεκτρονικής «αξιολόγησης».

Έχει αποδειχτεί, ότι η “αξιολόγηση” δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε οι ίδιοι και οι κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες για την παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τον λαό, ούτε για την αντιμετώπιση κάποιων υπαρκτών φαινομένων αδιαφορίας ή διαφθοράς. Αντίθετα, «αξιολόγηση» και «στοχοθεσία» στοχεύουν στην παραπέρα προώθηση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Όπως περιγράφεται και στον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ για την αξιολόγηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον ΟΔΙΠΥ Α.Ε. αλλά στην Έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη (Σχέδιο Ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας).

Γι΄αυτό η εφαρμογή της «αξιολόγησης» στο δημόσιο, αποτελεί «μνημονιακή δέσμευση» των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και είναι απαίτηση και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

 

Η αξιολόγηση συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια για ένα μικρό και επιτελικό Δημόσιο που για μας τους εργαζόμενους, σημαίνει ΄΄ καθήλωση μισθών ΄΄, απολύσεις διαρκή κινητικότητα και ιδιωτικοποιήσεις, εκφοβισμό και πειθαναγκασμό.

Αποδείχθηκε ότι όλες οι απειλές και οι εκβιασμοί («δεν θα μονιμοποιηθείς,  δεν θα μπορείς να μετακινηθείς κλπ αν δεν αξιολογηθείς») ότι αποσκοπούσαν μόνο στο να μας τρομοκρατήσουν για να περάσει η αξιολόγηση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταγγέλλουν στο Δ.Σ. του Σωματείου τους οποιεσδήποτε πιέσεις κι εκβιασμούς.

 

Θυμίζουμε ότι έχει καταργηθεί και η τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε  τον αποκλεισμό από τη διαδικασία των κρίσεων για επιλογή προϊσταμένων όσων συναδέλφων απείχαν από την αξιολόγηση. 

Καλούμε τους συναδέλφους σε όλο το δημόσιο τομέα της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων  να μη φοβηθούν και να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και να μην δεχτούν να  συνυπογράψουν την απόλυση κανενός συναδέλφου.

Πιο συγκεκριμένα καλούμε τους συναδέλφους:

  • Να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση.
  • Να καταθέσουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους στην απεργία-αποχή.
  • Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων του και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες.
  • Καλούμε όλους τους προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων, να μην δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.
  • Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας με μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις με κέντρο αγώνα τα σωματεία μας.

Συμμετέχουμε «στην απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα». Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους μας.

Γνωρίζουμε ότι, για να έχει προοπτική ο αγώνας μας, χρειάζεται να στρέφεται ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης που θυσιάζει τα δικαιώματα μας και αξιοποιεί ακόμα και την επιδημία για να ενισχύσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και να προωθήσει ακόμη παραπέρα τη λειτουργία του                                                                                      δημόσιου τομέα  με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. Σάμουτης ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας

Σταμάτης Φιλιππής              Μανώλης Παχυμανώλης