Ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ήμασταν ενήμεροι ότι μια από τις δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας αφορούσε την ανάθεση στον κ.Σινάνη του ποσού των 11.700€ για το σκοπό την παραγωγή κάποιων video από τα νησιά και τη προβολή τους σε ζωντανή σύνδεση στα εθνικά κανάλια.

Όταν μας έστειλαν το βίντεο που παρουσίασε το ΜΕΓΚΑ και αφορούσε τη προβολή της Χίου δεν πιστεύαμε στα μάτια μας για το πώς μπορεί το 2021 να θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια μπορεί να θεωρείται «προωθητική» και να περιμένουμε να συμβάλει έστω και στο παραμικρό στη τουριστική προβολή και προσέλκυση τουριστών στα νησιά μας. Για όποιον θεωρεί ότι υπερβάλουμε, τον προκαλούμε να δει το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή «Κοινωνία ώρα ΜΕΓΚΑ» στο  (https://www.megatv.com/…/koinonia-ora-mega-23-03-21/  στο 2.42’.

Ισως για τον κ.Νύκτα να αρκεί η συλλογή likes στη σελίδα του από φίλους και ψηφοφόρους, αλλά το ζητούμενο είναι αν αυτή η ενέργεια θα φέρει επισκέπτες. Βέβαια στη κατάσταση που βρίσκεται η Χίος με ελάχιστο τουρισμό ή όποια αύξηση θα θεωρηθεί επιτυχία. Και αν δεν συμβεί αυτό, τότε η δικαιολογία είναι εύκολη: φταίει η πανδημία, το προσφυγικό και εν τέλει ο κακός μας ο καιρός.

Προφανώς η σύμβαση είναι νόμιμη. Είναι και ηθική; Όλοι γνωρίζουμε τη σχέση του κ.Σινάνη με τον κ.Μουτζούρη. Δεν την έχει κρύψει άλλωστε κανένας από τους δύο. Το ίδιο και της κας Μ. Χαδεμένου που εμφανίζεται στο βάθος της εικόνας ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται για ιχνηλάτηση κρουσμάτων στη Λέσβο με βάση τη σύμβαση που έχει υπογράψει. Όμως στη χώρα όπου η πανδημία και το προσφυγικό έχουν γίνει εργαλεία για κάθε παράβαση της νομιμότητας με απευθείας αναθέσεις χιλιάδων και εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες που ξεφυτρώνουν μέσα σε ένα βράδυ, αλήθεια ποιος ψάχνει για ηθική και αξίες; Η κοινωνία θα αντιδράσει με το γνωστό «όλοι ίδιοι είναι» και μετά θα ψηφίσει «επαναστατικά» Χρυσή Αυγή ή Βελόπουλο ή κάτι παρόμοιο;

Και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι; Δηλαδή οι τουριστικοί επιχειρηματίες; Συμφωνούν; Θεωρούν «ό,τι και να γίνεται καλό είναι»; Προτιμούν να μην μιλήσουν για να μην βρεθούν στο στόχαστρο και χάσουν τις σχέσεις που έχουν με τη Περιφερειακή Αρχή και τα ΜΜΕ;

Και βέβαια δεν είναι το μόνο «φάλτσο» της Περιφερειακής Αρχής που πέρσι ξόδεψε 500.000€ με μηδενικό αποτέλεσμα στον τουρισμό. Ηδη και φέτος ετοιμάζεται να δώσει και φέτος 150.000€ στα τοπικά ΜΜΕ για να διαφημίζει το ένα νησί το άλλο. Ξέρουμε τι επιτυχία είχε πέρσι η ίδια ενέργεια που επαναλαμβάνεται ως επιτυχημένη; Για ποιόν άραγε; Προφανώς όχι για τον κόσμο που δουλεύει στον τουρισμό.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ από την αρχή έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα: πολιτεύεται με βάση το δημόσιο συμφέρον των πολλών, των πολιτών, των επιχειρηματιών, των αγροτών, των εργαζόμενων των νησιών μας και αντιπολιτεύεται όταν η Περιφερειακή Αρχή προωθεί πελατειακές σχέσεις και ξοδεύει τους ελάχιστους πόρους της για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν δέχεται να «κλείσει το στόμα της» ακόμη και αν κινδυνεύει να βρεθεί εκτός τοπικών ΜΜΕ.