«Χρήση μάσκας, πλύσιμο χεριών, όχι συνωστισμός και συχνά τεστ» υπενθύμισε πολλάκις ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκος Στεφανής, στη ραδιοφωνική συζήτηση του με τη Βιολέτα Τριπόδη στο 2000FM.

Αναφερόμενοι στην εξέλιξη της πορείας των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ο κ. Στεφανής επιβεβαίωσε τη χαλάρωση των πολιτών ως προς τα μέτρα προστασίας. «Πέρσι ήμασταν πιο προσεκτικοί. Τώρα είμαστε πιο χαλαροί. Ο θάνατος μας φοβίζει και όχι η νόσηση. Δεύτερον, δεν είχαμε πέρσι πολλά τεστ. Τρίτον και πιο σημαντικό, ο ιός έχει μεταλλάξεις».

Επισήμανε, ακόμα, ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ενδέχεται να νοσήσουν ελαφριά ενώ οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν περισσότερο σε περίπτωση μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Παράλληλα, έδωσε και εικόνα από τις κλίνες covid-19 που διαθέτει το Νοσοκομείο του νησιού. «Οι εμβολιασμένοι κολλάνε αλλά περνάνε πιο ήπια τη νόσηση. Η ΜΕΘ είναι άδεια και στις απλές κλίνες covid-19 είναι ένα άτομο, ο κύριος από τους Φούρνους. Είναι καλά. Είναι εμβολιασμένος αλλά έχει υποκείμενα νοσήματα».

Τέλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου μοιράστηκε τους ακριβείς αριθμούς των συμπολιτών μας που έχουν πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό τους και τα πρόσφατα κρούσματα σε διάρκεια 10 ημερών. «Μέσα σε 10 μέρες τα κρούσματα στη Σάμο έχουν ξεπεράσει τα 40. Έχουμε 19.612 άτομα που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, 19.918 που είναι πλήρως εμβολιασμένοι με τις δυο δόσεις και 1.026 που έλαβαν την αναμνηστική δόση. Θα έχουμε φτάσει τους 20.000 εμβολιασμούς, ελπίζω, μέχρι τη Δευτέρα».