Πολλοί κάτοικοι της Σάμου συρρέουν καθημερινά στα σημεία δειγματοληψιών του ΕΟΔΥ για να πραγματοποιήσουν έλεγχο για ανίχνευση κορωνοϊού ανέφερε ο πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκος Στεφανής, στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του 2000FM. «Έχουμε και σήμερα ουρά στην ΚΟΜΥ. Επειδή τα κρούσματα είναι πολλά και φοβάται ο κόσμος έρχεται να κάνει δειγματοληπτικό έλεγχο σε όλα τα σημεία μας.»

O κ. Στεφανής εξήγησε ότι η δημοτική αρχή έχει συγκαλέσει κλειστή συνεδρίαση για να συζητηθεί η αυξητική πορεία των θετικών κρουσμάτων στο νησί και πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση. «Σήμερα θα συνεδριάσει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με συγκεκριμένους φορείς για το θέμα των κρουσμάτων. Όσα μέτρα και να πάρουμε εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Πρέπει οι αποφάσεις αυτές να υλοποιηθούν από πιο ψηλά. Τα παιδιά του ΕΟΔΥ εδώ δεν μπορούν, επίσης, να πάρουν αποφάσεις.»

Ο πρώην διοικητής επισήμανε ότι ο κόσμος δεν δίνει την απαραίτητη προσοχή μετά το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ. «Κάνω σήμερα ένα rapid test και είμαι αρνητικός. Συνεχίζω τη ζωή μου. Δεν το έχω πια το μυαλό μου. Στις 3-4 μέρες θετικοποιώ. Η διασπορά έχει γίνει. Ειδικά από τους ασυμπτωματικούς.»

Αναφέρθηκε, επίσης, στη νόσηση από κορωνοϊό του προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος. «Και στο νοσοκομείο το προσωπικό είχε νοσήσει. Επιστρέφουν μόλις αισθανθούν καλά. Το προσωπικό είναι κουρασμένο. Δίνει περισσότερα των δυνάμεων του. Εγώ ζητάω κόσμο αλλά μέχρι να έρθουν και να εκπαιδευτούν χρειάζεται χρόνος.»

Τα ραντεβού για εμβολιασμούς, ακόμα, παρουσιάζουν πτώση όπως είχε συμβεί και τους δύο τελευταίους μήνες του καλοκαιριού σύμφωνα με τον κ. Στεφανή ο οποίος δημοσιοποίησε τον ακριβή αριθμό των εμβολιασμένων στο νησί της Σάμου. «Οι εμβολιασμοί έχουν πέσει πάρα πολύ. Στα επίπεδα του Ιουλίου και του Αυγούστου. 23.458 συμπολίτες μας έχουν κάνει την α’ δόση, 22.688 την δεύτερη και 13.900 την τρίτη και τέταρτη δόση. Με την τέταρτη δόση είναι λίγοι γιατί δεν έχει ανοίξει για τον γενικό πληθυσμό μόνο για τους ανοσοκατασταλμένους.»

«Μάσκα φοράμε και κρατάμε αποστάσεις. Όχι συνωστισμός.» κατέληξε ο κ. Στεφανής.

Ελευθερία Γερολύμου