Έλα στο Istorimaκαι γίνε μέλος ενός μεγάλου έργου συλλογής προφορικών ιστοριών της Ελλάδας. Δώσε σεαφηγητέςτουτόπουσουτημοναδικήευκαιρίανακαταγράψουνκαινα διασώσουν την ιστορία τους.

ΤοIstorimaείμαστεόλοιεμείςκαιοιιστορίεςμαςπουδενθέλουμεναχαθούν.

ΤοIstorimaανοίγειπρόσκλησηγιασυνεργασίαμενέουςκαινέεςτωνΠεριφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής, Κιλκίς και Βορείου Αιγαίου (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι, Χίος και Ψαρά), οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στην διαδικασία συλλογής ιστοριών του τόπου τους με σκοπό να γίνουν οι επόμενοι Ερευνητές του Istorima. Αν είσαι νέος ή νέα ηλικίας 18-35 ετών,αγαπάςτοντόποσουκαιθέλειςναδιασώσειςτιςιστορίεςτουδήλωσεσυμμετοχή στοwww.istorima.org.

 

ΤοIstorimaπροσφέρει6μηνηαμειβόμενηαπασχόλησηκαιεκπαίδευσησεεκατοντάδεςνέουςόληςτηςχώρας. Στα τρία χρόνια λειτουργίας του έχει εκπαιδεύσει και απασχολήσει περισσότερους από 400 νέους Ερευνητές απόδιαφορετικούςνομούςκαιέχουνσυγκεντρωθεί10.000ιστορίες.

 

Οι ερευνητές του Istorimaβρίσκουν αφηγητές στον τόπο τους και συλλέγουν διηγήσεις και ιστορίες, παλιές και σύγχρονες, από διάφορες ιστορικές περιόδους και από ένα εύρος κοινωνικών θεμάτων. Παρακινούν τα μέλη της οικογένειάς τους, τους φίλους και τους κατοίκους της κοινότητάς τους, να μοιραστούν τη δική τους αφήγηση ώστε να μη χαθούν οι ιστορίες. Οι αφηγήσεις θα διαφυλάσσονται σε ένα Αρχείο προσβάσιμο στο κοινό και στην ιστοσελίδαwww.istorima.orgσεpodcast,videoκαι γραπτή μορφή.

 

Ιδρύτριες του έργου είναι η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου και η ιστορικός, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του GettyTrustKatherineFleming. Το Istorimaείναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και το έργο υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων.

 

Όλες οι πληροφορίες, τα απαιτούμενα κριτήρια,καθώς και η δήλωση συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα

www.istorima.org.