Το Samos Nectar, άλλαξε! Το αγαπημένο “λιαστό” κρασί της ΕΟΣ Σάμου, είναι πλέον εξαετούς παλαίωσης με νέα ετικέτα και  συσκευασία υψηλής αισθητικής, έτοιμο να σας συνοδεύσει σε κάθε περίσταση!

Το Samos Nectar που έχει αποσπάσει δεκάδες βραβεία στην πολυετή παρουσία του στο χώρο του Σαμιακού οίνου, συνεχίζει να συναρπάζει  με την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του και το βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα του!

Το Samos Nectar, παράγωγο του μοναδικού Σαμιώτικου Μοσχάτου, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα γλυκά λιαστά κρασιά στον κόσμο. Τα σταφύλια που δημιουργούν το Samos Nectar λιάζονται για 6-7 μέρες και αφού ζυμωθούν ξεκινάνε μια διαδικασία ωρίμασης σε βαρέλια για 6 χρόνια.

Στο ποτήρι παρουσιάζει πολυπλοκότητα αφού ελίσσεται μεταξύ των αρωμάτων σταφίδας, δαμάσκηνων και καβουρντισμένης κανέλλας, ενώ στην γεύση παρουσιάζονται ακούσματα καραμέλας βουτύρου, σταφίδας, καρυδιού, ώριμου πορτοκαλιού, ακόμα και γαρύφαλλου, μπλεγμένα στην γλυκύτητα που απαιτείται αλλά «ντυμένα» με μία εκπληκτική μεταλλικότητα που δίνει μία εντελώς νέα διάσταση στα γλυκά λιαστά κρασιά.

Η πολυετής παλαίωση του Samos Nectar, φανερώνεται από το βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα του, που φωτίζεται από ζωηρές πορτοκαλί ανταύγειες. Στην κατάλληλη θερμοκρασία (12-14οC), το Samos Nectar παίρνει τον έλεγχο του ουρανίσκου και τον στέλνει σε ένα ταξίδι μεταξύ των έντονων αρωμάτων, της μεστής και ώριμης  γλυκύτητας, καταλήγοντας στον προορισμό του που είναι η μοναδική ισορροπία και η μακρά επίγευσή του. 

 

Όσο μεγάλο είναι αυτό το κρασί τόσο μεγάλη είναι και η γκάμα των παντρεμάτων που μπορούμε να κάνουμε προς απόλαυση μας.  Αποξηραμένα φρούτα, επιδόρπια σοκολάτας και καραμέλας, επιδόρπια με καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς, αλλά φυσικά, μπορούν να γίνουν και εξαιρετικές αντιθέσεις στην γεύση με πολύ έντονα τυριά όπως stilton, μπλε και λευκό,  και από Ελληνικά με κεφαλογραβιέρες, ειδικά οι ωριμασμένες, και διάφορα καπνιστά τυριά.

 

Οι καινούριες φιάλες και οι συσκευασίες τους, είναι ήδη διαθέσιμες στην αγορά για τους θαυμαστές του Σαμιώτικου αυτού θησαυρού.