ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 12  Ιανουαρίου έντονες καταιγίδες έπληξαν το νησί της Σάμου με   αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές καταπτώσεις βράχων στο Επαρχιακό και Εθνικό δίκτυο και συγκεκριμένα, στον επαρχιακό δρόμο των Αγίων Θεοδώρων, Παγώνδα  –  Σπαθαραίων ,  Αγίου Κωνσταντίνου –  Μανωλατών , Βαθέως  –  Μυτιληνιών στο ύψος του Αγίου Νεκταρίου, Αγίων Θεοδώρων – Πύργου στο ύψος των Λατομείων Τσακουμάγκου και Κοσμαδαίων.

Χάρη στην άμεση ενημέρωση της υπηρεσίας του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Σάμου από τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, και στην άμεση  και αποτελεσματική  επέμβαση του Συνεργείου της Π.Ε. Σάμου, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σε πολύ μικρό Χρονικό διάστημα, και δεν σημειώθηκε κανένα τροχαίο ατύχημα.

Η ποσότητα της βροχής που έπεσε ήταν πολύ  μεγάλη όπως προκύπτει από τις μετρήσεις,  8,5 τόνοι ανά στρέμμα , παρόλα αυτά δεν παρατηρήθηκε  καμία υπερχείλιση ρέματος  που θα είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία πλημμυρικών  φαινομένων, χάρη στον πολύ καλό καθαρισμό των ρεμάτων που είχε γίνει από την Π.Ε. Σάμου  το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Αισθανόμαστε λοιπόν την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια τα μέλη του συνεργείου της Π.Ε. Σάμου, Γκουντιντά Μιχαήλ, Χούτα Αριστείδη, Μάρκου Ελευθέριο, Σταμέλο Κωνσταντίνο, που εργάστηκαν όλο το Σαββατοκύριακο κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και πέραν του ωραρίου τους προκειμμένου να κρατηθεί καθαρό το  οδικό δίκτυο του νησιού μας,  και τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Σάμου, που με τις συνεχείς περιπολίες τους μας ενημέρωναν για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν   από την καταιγίδα, και παρέμειναν στα επικίνδυνα σημεία για ενημέρωση των οδηγών μέχρι να φτάσουν τα μηχανήματα της Π.Ε. Σάμου.

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα 14/1/2019  από την ΕΜΥ, θα επικρατήσουν  ισχυρές βροχές και καταιγίδες  αύριο  Τρίτη  15 Ιανουαρίου 2019,  στην Σάμο την Ικαρία και τους Φούρνους .