Ενημερωτικό σημείωμα του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Σήμερα, Παρασκευή 15 Δεκέμβρη έγινε η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, μετά από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντα συμβούλου Χρήστου Πανούσου.

Πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η κάλυψη της 7ης θέσης του ΔΣ, που παρέμεινε κενή, με δεδομένο ότι οι Αγωνιστικές Κινήσεις δεν την αποδέχτηκαν. Με βάση το καταστατικό ομόφωνα συμφωνήθηκε (αν και με επιφύλαξη από την  πλευρά της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας) η έδρα να καλυφθεί από την Αγωνιστική Συσπείρωση. Επομένως έβδομο μέλος του ΔΣ είναι ο συνάδελφος Ψαρούδης Κώστας.

Δεύτερο συζητήθηκε το θέμα του νέου mail  που στάλθηκε στα δημοτικά σχολεία από το Σύμβουλο ΠΕ70. Καταλήξαμε να βγει ανακοίνωση και να σταλεί στα σχολεία.

Τρίτο θέμα ήταν η συγκρότηση του νέου ΔΣ, που πραγματοποιήθηκε άμεσα, χωρίς αναβολές, κάτι που είναι θετικό.

Το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα μετά από μυστική ψηφοφορία ως εξής:

Πρόεδρος                           Χρήστος Πανούσος (από την Αγωνιστική Συσπείρωση), ομόφωνα [τηλ. 6989991249]

Αντιπρόεδρος                   Γιάννης Αρχοντούλης (από την Ενωτική), με ψήφους 5 υπέρ, 2 λευκά [τηλ. 6970019150]

Γραμματέας                       Φώτης Μαντζώρος (από την Ανεξάρτητη Επικοινωνία), ομόφωνα [τηλ. 6977395607]

Ταμίας                                  Βαγγέλης Μαρούπας (από την Αγωνιστική Συσπείρωση), ομόφωνα [τηλ. 6973241428]

Μέλη                                    Ελισάβετ Πόθα (από την Αγωνιστική Συσπείρωση) [τηλ. 6970292794]

Κώστας Ψαρούδης (από την Αγωνιστική Συσπείρωση) [τηλ. 6984725689]

Αντώνης Κακαγιάννης (από την Ανεξάρτητη Επικοινωνία) [τηλ. 6940556436]

Η παράδοση-παραλαβή της γραμματείας και του ταμείου του Συλλόγου θα ολοκληρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Τέταρτο εξετάστηκε το θέμα που έχει προκύψει με το γεγονός ότι η ΔΙΠΕ δεν κράτησε πέρσι από τη μισθοδοσία τη συνδρομή προς το Σύλλογο από τους μόνιμους συναδέλφους και συναδέλφισσες. Παραπέμφθηκε για συζήτηση στο επόμενο ΔΣ.

Τέλος, αποφασίστηκε η οργάνωση εκδήλωσης με θέμα την αξιολόγηση με κύριο ομιλητή τον Περικλή Παυλίδη, καθηγητή και Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ (Τομέας Κοινωνικών και Πολιτισμικών Σπουδών, Κοινωνική Θεωρία – Φιλοσοφία της Παιδείας). Θα ζητηθεί επίσης από το ΔΣ της ΔΟΕ να εκπροσωπηθεί στην εκδήλωση και θα διερευνηθεί η δυνατότητα να υπάρχει και άλλος ομιλητής που να μπορεί να ενισχύσει το περιεχόμενο της εκδήλωσης. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 3 Φλεβάρη. Θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες προσεχώς.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                       Ο Γραμματέας

Χρήστος Πανούσος                                                                                            Φώτης Μαντζώρος