Με ένα ακόμη ΧΡΥΣΟ βραβείο τιμήθηκε το SamosAnthemisστην μεγάλη οινική έκθεση BEOWINEFAIR 2018ενώ τα SamosVinDoux, SamosGrandCru και SamosNectarπερίτρανα διεκδίκησαν και πήραν από ένα ΑΣΗΜΕΝΙΟ το καθένα. Στο διαγωνισμό, συμμετείχαν 124 διαφορετικά κρασιά από 10 χώρες. Από τα κρασιά της Σάμου ΚΑΙ τα τέσσερα που δόθηκαν προς αξιολόγηση διακρίθηκαν, λαμβάνοντας επάξια αυτά τα βραβεία. Στο νήμα κυριολεκτικά κρίθηκε η βράβευση με ένα ακόμη χρυσό και για διαφορά μόλις 0,2 βαθμών!

Το μεγαλύτερο βραβείο ωστόσο το πήρε η σαμιακή εκπροσώπηση στην έκθεσηπου διοργανώθηκε στο Βελιγράδι από 22 έως και 24 Φεβρουαρίου, καθώς το περίπτερο της SigmaOliwineπου εκπροσωπεί τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στην αγορά της Σερβίας, αναδείχθηκε ένα από τα δέκα καλύτερα του εκθεσιακού χώρου! Καλαίσθητο, λειτουργικό, με όμορφες χαμογελαστές παρουσίες, διάθεση ενημέρωσης και οινογευστικές παρουσιάσεις από τον διακεκριμένο sommelierMiroslavRadojcin, κατόρθωσε να συγκεντρώσει μεγάλο ποσοστό των 70 περίπου χιλιάδων επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι και δήλωναν κατενθουσιασμένοι από την ποιότητα αλλά και τη φρουτώδη ανάσα των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κόσμος αψήφησε το δριμύ ψύχος και το χιόνι για να γευτεί τη «ζεστή» σαμιακή φιλοξενία. Σημαντικές ήταν και παρουσίες εκπροσώπων των Σερβικών αλλά και Ελληνικών αρχών, σπουδαστών οινολογίας και μελλοντικών sommelier, εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης αλλά και επιχειρηματίες της εστίασης και της ψυχαγωγίας, με τους οποίους προετοιμάζονται ήδη ενδιαφέρουσες συνεργασίες.

 

Στο τηλεοπτικό κανάλι εθνικής εμβέλειας και στην εκπομπή AGRO ο πρόεδρος της SigmaOliwineBojanDomazetovic  μίλησε για τα σαμιώτικα κρασιά, τη μεγάλη οινοπαραγωγική παράδοση της Σάμου, τον κόπο και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι αμπελοκαλλιεργητές του νησιού για να παράγουν το ποιοτικό Μοσχάτο σε ορεινές και ημιορεινές αναβαθμίδες, αποτελώντας τον κυρίαρχο ιστό του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου.