ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Δευτέρα 17/5  πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Επιμελητηρίου μεταξύ του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου κου Γεώργιου Κυριαζή και του  νέου Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κου Μανώλη Κουτουλάκη. Στην συνάντηση παρευρίσκονταν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου ο κος Ελισσαιος Μαυρατζώτης, ο κος Δημήτρης Κυριαζής  και ο κος Ευάγγελος Καρβελάς.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις του Νομού, τις επιπτώσεις από το covid αλλά και τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού στο νησί.

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε ότι πρόκειται να προκηρυχτούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τα νησιά του Β. Αιγαίου, τα οποία θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις.

Επίσης τόνισε ότι θα διατηρηθεί για αρκετό καιρό η επιδότηση και η ενίσχυση των ακτοπλοϊκών γραμμών της σύνδεσης των νησιών μεταξύ τους αλλά και με την Ηπειρωτική χώρα.

Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, και ότι πρόκειται όχι μονό να διατηρηθεί αλλά να ενισχυθεί και να βελτιωθεί στο μέλλον.