Πολύνεκρο ναυάγιο σημειώθηκε το πρωί στις 8 η ώρα περίπου στην περιοχή Πόρος νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου όταν ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν  αλλοδαποί ανετράπη.

Τρεις μετανάστες κατάφεραν να κολυμπήσουν ως την στεριά και να ενημερώσουν τις αρχές του Λιμενικού για το συμβάν. Άμεσα σήμανε συναγερμός  και στήθηκε ολόκληρη επιχείριση εντοπισμού των υπόλοιπων 19 αλλοδαπών αφού σύμφωνα με την μαρτυρία των διασωθέντων στο σκάφος επέβαιναν 22 άνθρωποι.

Μέχρι αυτή την  ώρα έχουν ανασυρθεί  16 σοροί μεταξύ αυτών και 7 παιδιά ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων τριών.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει  5  πλωτά σκάφη του Λιμενικού  Σώματος  μεταξύ αυτών ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης  σκάφος ΦΡΟΝΤΕΧ ,  ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας,  κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού, 4 αλιευτικά    και  η ομάδα υποβρυχίων  αποστολών. Στην περιοχή πνέουν νότιοι άνεμοι έντασης 5 μποφόρ.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν  στο Πυθαγόρειο με σκάφος του Λιμενικού και από εκεί  στο Νοσοκομείο.

Σε  ετοιμότητα  βρίσκεται ο ψυκτικός θάλαμος ενώ έχει ειδοποιηθεί και ο ιατροδικαστής.

Επίσης στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν οι τρεις διασωθέντες  (δυο γυναίκες και ένας άνδρας) από το Αφγανιστάν και το Ιράκ προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και ψυχολογική υποστήριξη καθώς  έχουν χάσει τους δικούς τους στο ναυάγιο.