Μείωση της τιμής των Rapid Test στα 7 ευρώ που διενεργούνται από τους φαρμακοποιούς  ανακοίνωσε κ. Ελπίδα Χατζηελευθεριάδη, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Σάμου, στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή ¨Στις 10 με τόνο” στο 2000FM. “Από σήμερα η τιμή των Rapid Test στα φαρμακεία είναι 7 ευρώ και ο λόγος είναι γιατί, πλέον, δεν απευθυνόμαστε μόνο στους ανεμβολίαστους αλλά σε όλο τον κόσμο γιατί η διασπορά του ιού είναι μεγάλη” τόνισε.

Επίσης, αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθούν οι φαρμακοποιοί για να δηλώσουν το θετικό αποτέλεσμα του πελάτη από το Rapid Test και πώς ο ΕΟΔΥ εντοπίζει τις στενές επαφές του κρούσματος. “Εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα. Δηλώνεται θετικό το Rapid Test και από εκεί ο ΕΟΔΥ ψάχνει τους ανθρώπους που ήρθαν κοντά με το κρούσμα”.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μόνο με θετικό μοριακό έλεγχο (PCR). “Από τη στιγμή που βρεθεί το Rapid Test θετικό ο πολίτης θα πρέπει να κάνει για επιβεβαίωση ένα μοριακό τεστ. Για να πάρεις πιστοποιητικό νόσησης μετράει το μοριακό τεστ. Για το πιστοποιητικό νόσησης δεν είναι το Rapid Test, είναι το μοριακό τεστ”.