Τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο επισκέφθηκαν στο γραφείο του ο ιδιοκτήτης και τα διευθυντικά στελέχη της CORENDON, από τους μεγαλύτερους touroperatorτης Ολλανδίας.

Κατά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης αφού τόνισε ότι η Ολλανδική αγορά στηρίζει το νησί μας πολλά χρόνια και είναι μια από τις σημαντικότερες αγορές για τη Σάμο, ενημέρωσε τους touroperatorγια τα θετικά πρόσημα στον τουρισμό το 2017 και την τάση, σύμφωνα με τις προβλέψεις για συνεχόμενη αύξηση. Μάλιστα ο κ. Κατρακάζος έδωσε τα στοιχεία των αφίξεων των Ολλανδών επισκεπτών από το 1997 όταν είχαν αγγίξει τις 22.000 την σεζόν ενώ το 2015  επισκέφτηκαν την Σάμο 20.000 και το 2016 μόλις 15.000. Για το 2017 σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη ο αριθμός θα ανέβει και πάλι στα επίπεδα του 2015.

Τα στελέχη της  CORENDON επιβεβαιώνοντας τα λόγια του, έκαναν γνωστό ότι για πρώτη φορά, το 2018 η εταιρεία ξεκινά δύο πτήσεις charterτην εβδομάδα από Ολλανδία για Σάμο. Ήδη η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κλείσει συμβόλαια με μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού ενώ ο αριθμός των Ολλανδών τουριστών που πρόκειται να φέρει το επόμενο καλοκαίρι θα ξεπεράσει τις 10.000.

Επίσης τα στελέχη της CORENDON θα συνεργαστούν με την Περιφερειακή Ενότητα για την καλύτερη δυνατή παρουσία της Σάμου στην έκθεση της Ουτρέχτης.