Με 13 ψήφους υπέρ πέρασε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής  Ανατολικής Σάμου να ανατεθεί σε τρίτον  μέσω πρόσκλησης ενδιαφέροντος ,το μεταφορικό  έργο της  Αστικής Συγκοινωνίας  για ένα τουλάχιστον εξάμηνο  με ελάχιστο αντίτιμο 0,50 λεπτά έως ότου προμηθευτεί ο δήμος   νέο λεωφορείο  και να προσλάβει οδηγούς ώστε να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας της και να λειτουργήσει ουσιαστικά αυτόνομα τη δημοτική συγκοινωνία.

Την εισήγηση του Νομικού Συμβούλου του Δήμου η οποία ήταν διαφορετική από  αυτή του αντιδημάρχου Γιώργου Διονυσίου  και πρότεινε να αναμένουν τις τροποποιήσεις που προκύπτουν από τον νέο νόμο 4794/2022  για την αστική συγκοινωνία ψήφισε η παράταξη του Νίκου Κατρακάζου και του κ. Χατζηχριστοδούλου.

Τέλος η  πρόταση της Λαϊκής  Συσπείρωση  που ζητά άμεσα να συνεχίσει η λειτουργία της υπάρχουσας  δημοτικής  συγκοινωνίας με ότι μέσα διαθέτει και να προχωρήσει σταδιακά στον εκσυγχρονισμό της, έλαβε δύο ψήφους.

Να σημειώσουμε ότι χρειάστηκαν δύο ολόκληρες ώρες με πολλές αντιπαραθέσεις για να ληφθεί απόφαση και να δημιουργηθούν ουσιαστικά και νέες προτάσεις. Έντονη ήταν η αντίδραση από την πλευρά της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή  για πρώιμο ενδιαφέρον αναφορικά με τη λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της  επί της Δημαρχίας του κ. Αγγελόπουλου και καταργήθηκε επί των ημερών της νυν.

Προ ημερησίας διάταξης τέθηκε το θέμα των συχνών ελέγχων της ποιότητας του πόσιμου νερού  καθώς  και της  ενημέρωσης των δημοτικών συμβούλων  για τα αποτελέσματα των  δειγματοληπτικών ελέγχων με αφορμή τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη δειγματοληψία  του πόσιμου νερού σ σχολικές μονάδες εξακριβώθηκε ύπαρξη κωλοβακτηριοειδίων  στο νηπιαγωγείο της χώρας και στο Γυμνάσιο του Πυθαγορείου. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους υπεύθυνους αντιδημάρχους  να ενημερωθεί για το αν έχουν  σφραγιστεί οι βρύσες κάτι για το οποίο τον διαβεβαίωσαν.