Ήταν αναμενόμενη η ανακοίνωση   του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καθώς και την πρώτη φορά που ενημέρωσε για  ολοκλήρωση των εργασιών   εντός χρονοδιαγράμματος στο λιμάνι Μαλαγαρίου «έπεσε μια ολόκληρη εβδομάδα έξω». Και την  δεύτερη φορά παρά τις δηλώσεις του προέδρου Ελισαίου Μαυρατζώτη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  για άνοιγμα του λιμένα την Πέμπτη 15 Ιουνίου έρχεται σήμερα με νέο δελτίο τύπου και ανακοινώνει την παράταση των εργασιών στο Μαλαγάρι για μια ακόμη εβδομάδα.  Να σημειώσουμε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν στις 22 Μαίου και η πρώτη ανακοίνωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου έκανε λόγο για χρονοδιάγραμμα 20 ημερών. Δύο τινά συμβαίνουν  είτε δεν εκτίμησε σωστά το Λιμενικό Ταμείο  το χρόνο αποπεράτωσης των εργασιών  δια των υπηρεσιών του είτε κάποιοι για τους δικούς τους λόγους βάζουν εμπόδια και τρικλοποδιές στην ολοκλήρωση των εργασιών στον εμπορικό λιμένα Μαλαγαρίου. Να σημειώσουμε όμως ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό έργο στον παραλιακό δρόμο της Σάμου που δεν μπορεί να αντέξει την καθημερινή επιφόρτιση με φορτηγά αυτοκίνητα που κάθε φορά που προσεγγίζει πλοίο στο λιμάνι   μπορεί να προκληθεί  ακόμη και καθίζηση του οδοστρώματος με τις όποιες επιπτώσεις στη λειτουργία του Βιολογικού. Βεβαίως είναι κατανοητό ότι  και η κυκλοφοριακή συμφόρηση που επικρατεί την ώρα που τα μεγάλα φορτηγά επιβιβάζονται και αποβιβάζονται  στο πλοίο είναι μεγάλη. Άς ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί άλλη παράταση  και την επόμενη Τετάρτη το λιμάνι Μαλαγαρίου θα παραδοθεί ώστε και το τουριστικό λιμάνι να υποδεχθεί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή σεζόν.

Το δελτίο τύπου του Δ. Λιμενικού Ταμείου:

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών εκτέλεσης του έργου :΄΄ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΣΚΑΦΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ  ΛΙΜΕΝΑ ΜΑΛΑΓΑΡΙΟΥ  ΄΄, σας ενημερώνουμε ότι ο λιμένας Μαλαγαρίου από την Τετάρτη 21/06/2017 θα επαναλειτουργήσει κανονικά εξυπηρετώντας μόνο τα Ε/Γ- Ο/Γ πλοία εσωτερικού.

Ο τουριστικός λιμένας Σάμου, ο οποίος μέχρι τώρα εξυπηρετούσε όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια επανέρχεται στην προηγούμενη λειτουργία του.

Ευχαριστούμε το κοινό για την κατανόηση και την υπομονή που υπέδειξε κατά το χρόνο εκτέλεσης των εργασιών του εν λόγω έργου.

                                                                 

     ΕΚ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ