Πρώτος ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης κι αμέσως μετά όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων με θρησκευτικό όρκο, ενώ αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι με πολιτικό όρκο, ορκίστηκαν οκτώ άτομα.

Μετά το τέλος της ορκομωσίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευσέβιος δώρισε στον κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη μια εικόνα της Παναγίας, διαβεβαιώνοντας ο τελευταίος ότι θα τοποθετηθεί στο γραφείο του.

Βαθιά δημοκρατικά τα μηνύματα του κ. Λυμπέρη για τη νέα δημοτική περίοδο κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ενώ υπογράμμισε την αξία της συνεργασίας με κάθε παράταξη, αλλά και με τα αρμόδια πρόσωπα σε κάθε επίπεδο διοίκησης προς όφελος της Δυτική πλευράς του νησιού . 

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του Δήμου για τη νέα δημοτική θητεία, ο κ. Λυμπέρης γνωστοποίησε τις προσθέσεις του, υποσχόμενος συνεργασία με όλους τους δημοτικούς συμβούλους της δυτικής πλευράς του νησιού.

00OrkomosiaDytikisSamoy01

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Βασίλης Κοσμάς (επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης) λέγοντας ότι ο συνδυασμός θα είναι η φωνή των εργαζομένων, δίνοντας σαφή προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των λαϊκών στρωμάτων.

Ο κ. Τάσος Καλατζής (νυν Αντιδήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας»), αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Σάμου, όπως και αυτά που πρόκειται να γίνουν, αλλά προτεραιότητα όπως είπε είναι «η αναπτυξιακή πορεία του νέου Δήμου».

Τέλος ο νέος Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης είπε ότι «με συνεχή δουλειά και επιμονή ο Δήμος πρέπει να βρει το δρόμο του και να μπει σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι η συνεργασία απ’ όλους είναι απαραίτητη γιατί η αγάπη απ’ όλους για τον τόπο θεωρείται δεδομένη.

00OrkomosiaDytikisSamoy02

Ο κ. Λυμπέρης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον τέως βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη για τις ενέργειές του ώστε να υπάρξουν δύο Δήμοι στη Σάμου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας για την βοήθεια που παρείχε στον ίδιο.

Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν ο τέως βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κ. Δημήτρης Βακεντής, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Χριστόδουλος Σεβαστάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου κ. Δημήτρης Μαϊστρέλλης, ο Διευθυντής του ΑΤ Καρλοβάσου κ. Ανδρέας Βούβουνας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

00OrkomosiaDytikisSamoy03

Επίσης παρέστησαν ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλης Πανουράκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου κ. Κώστας Αμυρσώνης, ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου, oΑντιδήμαρχος Μαραθοκάμπου κ. Μανώλης Ισιδώρου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Άννη Ανδρεάδου, κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης, κ. Νίκος Τριανταφύλλου κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο νέος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, ο πρώην Δήμαρχος Σάμου κ. Στέλιος Θάνος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Σάμου κ. Γιάννης Μάρκου, ο πρόεδρος της ΕΟΔ (παράρτημα Σάμου) κ. Δημήτρης Καλατζής.

πηγη:SamosToday