Νέα απάτη με sms για τον κορονοϊό. Μια νέα μέθοδο εξαπάτησης των πολιτών που τείνει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, «σκαρφίστηκαν» επιτήδειοι που δρουν μέσω αποστολής μηνυμάτων σε κινητά, προκειμένου να αντλήσουν τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουμε όλοι όταν και εάν λάβουμε ένα sms, το οποίο ενημερώνει ότι δήθεν ο χρήστης μπαίνει σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα αναφέρει, «έχετε σταλεί σε καραντίνα για 10 ημέρες». Στη συνέχεια υπάρχει ένα link το οποίο ο χρήστης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακολουθήσει. Στο μεταξύ λόγω και της… ασυνταξίας φαίνεται η αναξιοπιστία του.

απάτη-sms

Στην περίπτωση που το πράξει, οι επιτήδειοι θα έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα, έως και κωδικούς πρόσβασης λ.χ. σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής (web banking), με κίνδυνο να χάσει ακόμα και χρήματα.

Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι καταγγελίες από πολίτες στα αστυνομικά τμήματα ότι δέχονται αυτό το συγκεκριμένο μήνυμα. Οι επιτήδειοι το στέλνουν μαζικά σε πολίτες εκμεταλλευόμενοι τον φόβο του κορονοϊού και τα μέτρα που ισχύουν.

Πολλοί λένε ότι έχουν πατήσει το link και έχουν καταγγείλει ότι έχουν δεχτεί απειλές στα κινητά ή τους υπολογιστές τους. Και ειδικά ηλικιωμένοι που δεν έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες είναι πιο εύκολο να πέσουν θύματα απάτης.

Πηγή: enikos.gr