ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι του Νομού Σάμου, ύστερα από έκτακτη γενική συνέλευση και μετά από μυστική ψηφοφορία σήμερα 13 Νοεμβρίου 2020

 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ 

 

την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, ημέρα που γίνεται η συνεδρίαση των πολιτικών υποθέσεων του Ειρηνοδικείου Ικαρίας.

 

Έχει παρέλθει ένας χρόνος και πλέον κατά τον οποίο ο σύλλογος μας μεταχειριζόμενος κάθε δυνατό τρόπο και μέσο, προσπάθησε να κινητοποιήσει τους υπεύθυνους, προκειμένου να επιλυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν τις δικαστικές υπηρεσίες του Ν. Σάμου. Δυστυχώς όμως, οι πολυαναμενόμενες προσλήψεις προς το παρόν δεν έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ αντίθετα εξακολουθούμε να βιώνουμε την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, καθώς οι συνταξιοδοτήσεις στις δικαστικές υπηρεσίες του ν. Σάμου και συνταξιοδοτήσεις που επίκεινται στο προσεχές διάστημα στην Εισαγγελία και στο Ειρηνοδικείο Σάμου, έχουν μειώσει -και αναμένεται να μειώσουν ακόμα περισσότερο- το ήδη λειψό και πρακτικά αδύνατο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των υπηρεσιών προσωπικό, παρά τη φιλότιμη και υπεράνθρωπη προσπάθειά του.

Το τελευταίο σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε είναι αυτό που αφορά το Ειρηνοδικείο Ικαρίας, όπου μετά τη συνταξιοδότηση της μοναδικής δικαστικής υπαλλήλου του Ειρηνοδικείου και την αναρρωτική άδεια της τελευταίας αποσπασμένης εκεί υπαλλήλου, πλέον το Ειρηνοδικείο Ικαρίας, που εξυπηρετεί στην ουσία δύο νησιά (Ικαρία και Φούρνοι), δεν έχει κανέναν δικαστικό υπάλληλο. Αυτό εκτός από τα προβλήματα που δημιουργεί στην υπηρεσία της Ικαρίας, δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στο Ειρηνοδικείο και στο Πρωτοδικείο Σάμου, καθώς υπάλληλοι αυτών των υπηρεσιών θα πρέπει να μεταβαίνουν εκ περιτροπής στην Ικαρία για να εξυπηρετούν και τις ανάγκες του εκεί Ειρηνοδικείου, κάτι που -δεδομένων των συνθηκών- είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

 

Επειδή πια έχουμε υπερβεί τα όρια αντοχής μας και η φιλοτιμία μας πλέον δεν είναι αρκετή

Επειδή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των πολλών κενών στις Δικαστικές Υπηρεσίες της Σάμου συνεχίζει να είναι δραματική

ΖΗΤΑΜΕ την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των Δικαστικών Υπηρεσιών της Σάμου (Σάμος και Ικαρία).

ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση, τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στη λύση τους.

 

Κατά την ημέρα της απεργίας θα υπάρξει το καθορισμένο από το νόμο προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα ενεργεί σύμφωνα με τις πάγιες οδηγίες της Ομοσπονδίας μας.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

      O Πρόεδρος                                                                           Η Γραμματέας

 

Παναγιώτης Αργυρίου                                                         Αγγελική Καζόγλου