Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που το σχόλιο μας για ελλειμματική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νησιού, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του κ. Στεφανάδη και ελπίζουμε να αποτελέσει ερέθισμα για να καταστεί αισθητή η παρουσία του.

Μας στεναχώρησε η ειρωνική αναφορά στον συνάδελφό του γιατρό και βουλευτή Χίου «αφού προφανώς έχει επιλύσει τα τεράστια προβλήματα που αφορούν στο νομό του, κλήθηκε στην Σάμο να επιλύσει και τα προβλήματα του νομού μας». Είχαμε την εντύπωση, πως μια λαμπρή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία συνδυάζεται με αστική ευγένεια. Πάντως, το γεγονός ότι ο Ανδρέας Μιχαηλίδης εκλέγεται για τρίτη συνεχόμενη φορά, σημαίνει πως κάτι έχει προσφέρει στον τόπο του.

Ως προ την ουσία, συμφωνούμε ότι ο κύριος ρόλος του βουλευτή είναι η ενεργός συμμετοχή του στο κοινοβούλιο, δηλαδή η συμβολή του στο νομοθετικό έργο και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος. Επί του παρόντος, ένα χρόνο μετά την εκλογή του, δεν έχει ανακοινωθεί μια παρέμβασή του στην ολομέλεια ή στις επιτροπές της βουλής, ούτε η κατάθεση ερώτησης, επερώτησης, επίκαιρης ερώτησης ή αναφοράς στο κοινοβούλιο. Ο ήχος της φωνής του δεν έχει εισέτι ακουστεί στην αίθουσα της ολομέλειας. Τούτων δοθέντων, η εκτίμηση ότι το κοινοβουλευτικό έργο του κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη είναι ανύπαρκτο, καθίσταται αντικειμενική και πλήρως τεκμηριωμένη.

Επειδή ο κ. βουλευτής δηλώνει ανοιχτός σε προτάσεις, θεωρούμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να καταθέσει μια ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, για το πάγωμα, από τις αρχές του χρόνου, της πλατφόρμας για το μεταφορικό ισοδύναμο στα εμπορεύματα. Ένα αίτημα δεκαετιών των νησιωτών, που υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο από την προηγούμενη κυβέρνηση και δίνει μια ανάσα στον δοκιμαζόμενο από το lock down και την κατάρρευση του τουρισμού εμπορικό κόσμο, είναι άδικο να ακυρώνεται αυθαίρετα και παράνομα.

ΥΓ1: Εδώ και ένα χρόνο κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία. Η συνταγματική της υποχρέωση συνίσταται στη διακυβέρνηση της χώρας και τη δημόσια λογοδοσία. Το βολικό αφήγημα, ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ευθύνεται για όλα τα κακά, που έχουν βρει την ανθρωπότητα, από κτίσεως κόσμου, δεν αποδίδει πλέον.

ΥΓ2: Είναι κρίμα, μετά από δεκαετίες, να έχει εκλεγεί  Ικαριώτης  βουλευτής και τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ικαρίας να έρχονται στη βουλή από βουλευτή της Ρόδου.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ