Για το σαφές μήνυμα της «πολιτικής αλλαγής» που έστειλε από  το 3ο συνέδριο ο  πρόεδρος  του ΣΥΡΙΖΑ  μίλησε από την Σάμο όπου και βρέθηκε  ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή  την συμμετοχή του  στην ανοικτή πολιτική συζήτηση που πραγματοποίησε η Ν.Ε του κόμματος στο νησί με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και η αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ μέσα από το πρίσμα του 3ου Συνέδριου του κόμματος».

Ο κ. Ηλιόπουλος χαρακτήρισε επικίνδυνη την κυβέρνηση και ως προς τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης  και της επέρριψε ευθύνες για το μεγάλο κύμα ακρίβειας.

«Η Ελλάδα είναι αρνητική πρωταθλήτρια όλο τον Απρίλιο στην τιμή του ρεύματος στη χονδρεμπορική και το 98% των αυξήσεων περνά στους πολίτες», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «η δεύτερη χώρα στο αντίστοιχο ποσοστό είναι η Αυστρία με 46%».  Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η απλή αναλογική σημαίνει κυβερνήσεις συνεργασίας.

«Οι καταστατικές προτάσεις και το πακέτο των 5+1 μέτρων κοινωνικής σωτηρίας του Αλέξη Τσίπρα δημιούργησαν μια δυναμική ευρύτερων αλλαγών και απέδειξαν σε κάθε δημοκράτη πολίτη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. έχει ήδη σχεδιάσει τη νέα προοδευτική κυβερνητική του προοπτική με όρους τομής, αυτοκριτικής, συνεργασίας και συνέχειας» τόνισε.

Τέλος κάλεσε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ στις 15 Μαίου.

Από την πλευρά του ο κ. Σταμάτης Βαρδαρός  πρώην  Γ.Γ Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης αναφέρθηκε  στο Νομοσχέδιο για τους προσωπικούς γιατρούς  και τόνισε ότι «βλέποντας τις αλλαγές που έρχονται, είναι ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα».

Έθιξε το θέμα των απογευματινών χειρουργείων που θα μετακυλύουν όπως είπε το κόστος στον πολίτη αφού  σε αυτά προβλέπεται συμμετοχή 30% του ασθενή.  Μίλησε για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία που προβλέπει κίνητρα σε γιατρούς να υπηρετήσουν στην περιφέρεια αλλά και στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για ένα καλύτερο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας . Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  παρουσίασε από το πάνελ η Πένυ Δεμερτζή μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σάμου.