Εξηγήσεις για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου που αφορά στην άρση της επικινδυνότητας  στην περιοχή  «Αυλάκια» όπου υπήρξε κατολίσθηση και οι οδηγοί κινούνται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας  έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το Σάββατο το μεσημέρι.

Ο κ. Πανουράκης ανέφερε ότι το έργο έπρεπε βάσει της μελέτης να παραδοθεί ως τις31 Δεκεμβρίου του 2022 ωστόσο στις 2 Δεκεμβρίου ο ανάδοχος Γιάννης Καρράς γνωστοποίησε με έγγραφο του προς τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε Σάμου ότι θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα που του έδωσε ο σχετικός νόμος του κράτους για  επιμήκυνση των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης των έργων κατά 6 μήνες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο αντιπεριφερειάρχης φανερά ενοχλημένος με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τόνισε ότι  έχουν γίνει από την πλευρά του και των υπηρεσιών του όλα τα προβλεπόμενα τονίζοντας με έμφαση ότι πολλές φορές ο νόμος τους δένει τα χέρια  και  ότι το να κηρυχτεί έκπτωτος ο εργολάβος όπως πολλοί ζητούν θα είναι κάτι που θα καθυστερήσει περετέρω την ολοκλήρωση ενός έργου που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα όπως είπε και έχει προκαλέσει δικαιολογημένα τα παράπονα των πολιτών που ταλαιπωρούνται καθημερινά  περνώντας από την συγκεκριμένη περιοχή.  Ο κ. Πανουράκης έδωσε εντολή στον εργολάβο να συντάξει μελέτη για σύμπτυξη των φαναριών και μείωση στο μισό του χρόνου αναμονής κάτι που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ με εντέλλεσθε  καλεί μέχρι τις 21 Μαΐου να έχει προχωρήσει σε ότι ενέργειες του έχουν ζητηθεί να γίνουν για τη βελτίωση  της κυκλοφορίας στο εν λόγω οδικό δίκτυο.  Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι έχουν φτάσει στο νησί όσα χρειάζονται για να τοποθετηθούν στο βουνό για  να  αποφευχθεί οποιαδήποτε νέα κατολίσθηση και να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των οχημάτων .

ertnews