Να κλείσει ΤΩΡΑ το στρατόπεδο – φυλακή! ΟΛΟΙ 18/09, 10πμ στο ΚΥΤ Ζερβού!

 

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία – επισιτισμό – τουρισμό θα είμαστε παρόντες στην κινητοποίηση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου και θα διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο κολαστήριο που ετοιμάζεται στο νησί μας!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες και εναντιωνόμαστε στα σχέδια της κυβέρνησης να εμπλέξει τη χώρα μας σε ολοένα πιο βαθιούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν θα «γεννήσουν» κι άλλη προσφυγιά με τη σφραγίδα της ελληνικής κυβέρνησης, της ΕΕ, των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ.

Προσφυγιά που πληρώνεται με εκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς, στρατιωτικές επεμβάσεις και κοινές ασκήσεις, την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός ετοιμάζεται να έρθει αντιμέτωπος με το κύμα ακρίβειας, τις ανατιμήσεις προϊόντων, τις τεράστιες αυξήσεις των τιμών σε ρεύμα και καύσιμα. Ενώ, παράλληλα βιώνει το 4ο κύμα πανδημίας με υποστελεχωμένα νοσοκομεία, κέντρα υγείας και έλλειψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ειδικά στα νησιά μας.

Στο δε κλάδο μας, πολλοί συνάδελφοί μας έμειναν και φέτος άνεργοι χωρίς καμία οικονομική βοήθεια, χωρίς ασφάλιση μη γνωρίζοντας πώς θα βγει ο χειμώνας και θα στηρίξουν τις οικογένειές τους. Και όσοι δούλεψαν εξαντλήθηκαν στις υπερωρίες, τις απλήρωτες Κυριακές και ρεπό, την 7ήμερη εργασία… Αυτές είναι οι επιλογές της κυβέρνησης πιστές στο δόγμα της σύγχρονης σκλαβιάς που θα φέρει ανήλικα παιδιά – δώρο τζάμπα εργασίας στους ξενοδόχους – και φτηνά εργατικά χέρια προσφύγων και μεταναστών από τα κέντρα φυλακές.

Στις μέρες που ξημερώνουν για το λαό μας, το νησί μας και όλους τους λαούς – θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων προτάσσουμε τα αιτήματά μας και διεκδικούμε μαζί με το Εργατικό Κέντρο Σάμου και τα άλλα σωματεία τα παρακάτω:

  • Κανένα ΚΥΤ στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό. Να κλείσει  το στρατόπεδο συγκέντρωσης  στου Ζερβού. Να κλείσει η αθλιότητα του Βαθιού. Να μην μετατραπεί το νησί μας σε μια τεράστια φυλακή ανθρώπων.
  • Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες μετανάστες για τις χώρες προορισμού τους. Να τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέτουν εκεί αίτημα ασύλου, κόντρα στους κανονισμούς Δουβλίνου και τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, που τους εγκλωβίζουν. Να καταργηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου και η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας.
  • Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου από τον ΟΗΕ και την ΕΕ στην Τουρκία και απευθείας μετακίνηση τους στις χώρες προορισμού τους.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ