Να αποτρέψουμε την «έφοδο» των αξιολογητών στα σχολεία της Σάμου!

Όλοι στις απεργιακές στάσεις και τις συγκεντρώσεις !

Η ανατροπή της αξιολόγησης είναι υπόθεση κεντρικού αγώνα όλου του κλάδου!

Σε τρία σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού έχει προγραμματιστεί, την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα, εισβολή αξιολογητών! Την Τρίτη 4/4 το απόγευμα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Σάμου, την Τετάρτη 5/4 το πρωί στο ΕΠΑΛ Καρλοβάσου, και την Πέμπτη 6/4 το πρωί στο ΕΠΑΛ Σάμου.

Ακόμα και ο προγραμματισμός αυτός της διοίκησης που στοχεύει να αιφνιδιάσει και να δημιουργήσει τετελεσμένα μέχρι και την τελευταία ημέρα πριν το κλείσιμο των σχολείων επιβεβαιώνει δύο βασικά και γνωστά δεδομένα.

Πρώτον την πλατιά αντίθεση του κλάδου απέναντι στην αξιολόγηση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αντιλαμβάνεται πολύ καλά τους αντιδραστικούς στόχους που η  επιχείρηση αυτή έχει.

ü  Την κατάργηση της μονιμότητας και τη μετατροπή όλων των εκπαιδευτικών σε ισόβια δόκιμους με χτυπημένα τα πιο βασικά εργασιακά τους δικαιώματα.

ü  Τη διαμόρφωση ενός ασφυκτικού πλαισίου υποταγής με τον κάθε εκπαιδευτικό πειθήνιο όργανο-ιμάντα των πολιτικών καταπάτησης των δικαιωμάτων των μαθητών σε σπουδές και ελευθερίες.

ü  Την κατηγοριοποίηση σχολείων για να επιταχυνθεί η επιβολή της «κατάρτισης- ισόβιας δουλείας» που προωθείται για την πλειοψηφία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Δεύτερο ότι η κατεύθυνση αυτή αποτελεί πολιτική επιλογή του συστήματος και γι αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ έχουν την «άνεση» -με τις πλάτες της υποτιθέμενης «αντιπολίτευσης»- να προωθούν με αυτό τον τρόπο και σε αυτό το χρόνο , στη Σάμο και σε όλη τη χώρα αυτή την αντιδραστική πολιτική.

Να τους σταματήσουμε! Να μην επιτρέψουμε να μπουν στα σχολεία! Να μην γίνουν οι αξιολογήσεις!

Να αξιοποιήσουμε τις στάσεις εργασίας (8-11πμ και 11-2πμ) που έχουν κηρυχτεί για τις μέρες αυτές, για να δώσουμε μαζικό παρόν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στα σχολεία που θα δεχτούν την «έφοδο» των αξιολογητών!…(Περισσότερα στο blog!)