ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θέλουν να απελάσουν τον Σισσέ. Θέλουν να απελάσουν ένα ασυνόδευτο  προσφυγόπουλο, που το 2019 ήρθε στην Σάμο από την Γουινέα, μόνο του, στα 17 του μόλις χρόνια. Θέλουν να απελάσουν ένα παιδί, που παρά τις δυσκολίες, μιλάει άριστα ελληνικά, διαπρέπει στα μαθήματά του ως μαθητής του «Πυθαγόρειου» Γενικού Λυκείου Σάμου, έχει ενταχθεί πλήρως στην κοινωνική ζωή του τόπου και είναι αγαπητός από τους συμμαθητές και τους δασκάλους του.

Στις 04/03/2021 εκδόθηκε η απόφαση του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Σάμου, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα του για άσυλο-διεθνή προστασία. Άσκησε προσφυγή κατά της απόφασης, η οποία απορρίφθηκε πριν από λίγες μέρες.Μία απόφαση η οποία πάρθηκε εξαιτίας του αντιπροσφυγικού νομοθετικού πλαισίου που έχει επιβάλλει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θυμίζουμε πως η δυνατότητα νόμιμης παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους καταργήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2021, στερώντας από τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες τη δυνατότητα να ζήσουν και να σπουδάσουν στην Ελλάδα μετά την ενηλικίωσή τους.

Ο Σισσέ, όπως ο Σαϊντού πριν λίγο καιρό και όπως εκατοντάδες άλλα παιδιά πρόσφυγες που φοιτούν στο ελληνικό σχολείο, θέλουν και πρέπει να έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα, στην νέα τους πατρίδα. Ως αριστεροί-ρες και το σημαντικότερο ως δημοκράτες πολίτες, έχουμε την υποχρέωση να υψώσουμε το ανάστημά μας και να παλέψουμε για το δικαίωμα του Σισσέ και του κάθε παιδιού -πρόσφυγα στη ζωή. Για αυτό θα συμμετάσχουμε και καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν, στην συγκέντρωση της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 23/6/2022 στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Πυθαγόρα.

Για να πάρει άσυλο ο Σισσέ Βαφίνγκ, ο συμμαθητής μας, ο συντοπίτης μας, ο φίλος μας, το παιδί.

 

22/06/2022

Νεολαία Σύριζα Σάμου