Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Η Νέα Αριστερά είναι ένας πολιτικός φορέας που δημιουργήθηκε για να εκφράσει τις αγωνίες και τις ελπίδες των ανθρώπων που αποδέχονται τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς, να εκπροσωπήσει τις ανάγκες και να υπερασπίσει τα συμφέροντα των κοινωνικών στρωμάτων και ομάδων που πλήττονται από την ανισότητα και τη βία ενός άδικου συστήματος, που στηρίζεται στην εκμετάλλευση των πολλών από τους λίγους.

Η αναγκαιότητα ενός νέου πολιτικού εγχειρήματος στο χώρο της αριστεράς προέκυψε από την δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και την μετάλλαξή του σε κομματικό σχηματισμό χωρίς ιδεολογικό στίγμα, που επενδύει στο λαϊκισμό, τον εθνικισμό, την εικόνα του αρχηγού του, φλερτάρει με το lifestyleκαι δε διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμα και χουντικής έμπνευσης συνθήματα προκειμένου η θολή του εικόνα να γίνει αρεστή τόσο στο απολιτίκ κοινό, όσο ακόμα και στο ακραία δεξιό.

Η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και η επιθετική υλοποίηση του πολιτικού της σχεδίου καθημερινά αυξάνει τις ανισότητες, υπονομεύει το κράτος δικαίου, περιορίζει τα δικαιώματα, συρρικνώνει τη δημοκρατία, διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας μη διστάζοντας να κουρελιάσει ακόμα και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, εμπλέκει τη χώρα μας σε πολέμους (Ουκρανία, Παλαιστίνη), δημιουργώντας έτσι κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και φόβου στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Η Νέα Αριστερά φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο αντίστασης σε αυτή την καταστροφική πολιτική, αλλά ταυτόχρονα και φορέα ανατροπής διεκδικώντας  ειρήνη και σταθερότητα, κλιματική δικαιοσύνη, κοινωνική ισότητα, νέο παραγωγικό μοντέλο και  δημοκρατία παντού.

Οι δικιές μας 6+1 προτεραιότητες για να δώσουμε αυτή τη μάχη μαζί με όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες:

  • Πόλεμος στην ακρίβεια.
  • Φορολόγηση του πλούτου.
  • Όχι στα F-35. Χρήματα για Υγεία και Παιδεία
  • Δίκαιη πράσινη μετάβαση
  • Στέγη για όλους και όλες
  • Χωρισμός Κράτους-εκκλησίας
  • Συγκάλυψη τέλος.

 

Οι επερχόμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι μία εξαιρετικά κρίσιμη και ιστορική αναμέτρηση για το μέλλον της Ευρώπης. Η Νέα Αριστερά θα δώσει αυτή τη μάχη που αντιλαμβάνονται ότι η Ευρώπη της επόμενης μέρας πρέπει να είναι μία Ευρώπη ειρηνική, φιλοπεριβαλλοντική και κοινωνικά δίκαιη.

Αντλούμε κουράγιο και δύναμη από τα λόγια της Μάρως Δούκα που κοσμεί το ευρωψηφοδέλτιό μας: « Η Αριστερά είναι το σύμπαν που όσο και αν βάλλεται και από τα μέσα και από τα έξω, δεν παύει να υπάρχει στις καρδιές των ανθρώπων. Δεν παύει να εμπνέει τους νέους, δεν παύει να φωτίζει τις διαδρομές της ιστορίας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.»

Για να νικήσει το δίκιο

Για τη ζωή που μας αξίζει

Η Νέα Αριστερά είναι δική σου υπόθεση. Έλα μαζί μας

Νέα Αριστερά Σάμου