Στα 300 ευρώ ανέρχεται το μπόνους για όσους επιλέξουν την Σάμο για τις διακοπές τους το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Πρόκειται για την άυλη χρεωστική ολιστική κάρτα που είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Οικονομικών  ως ένα μέσο τόνωσης του τουριστικού προϊόντος και κατ΄επέκταση των επιχειρήσεων του νησιού. Η κάρτα  απευθύνεται σε χιλιάδες πολίτες με τo διαθέσιμο ποσό  που θα αφορά τη διαμονή, την εστίαση και το εμπόριο και θα υλοποιηθεί εν μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα ανοίξει τον Ιούνιο του 2022.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι ενήλικες που είναι φορολογικοί κάτοικοι της Ελλάδας  και δεν είναι ωφελούμενοι προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού .

Για υλοποίηση μίας ακόμη δέσμευσης για την ενίσχυση του τουρισμού στην Σάμο έκανε λόγο σε ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ ο βουλευτής Σάμου καθηγητής  καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης:

«Μετά την εξαγγελία του Υφυπουργού πάρα τω Πρωθυπουργώ κ. Χ. Τριαντόπουλου, στην πρόσφατη επίσκεψη του, νομοθετείται η αυλή ψηφιακή χρεωστική κάρτα (SamosPass).

Με την κάρτα αυτή θα επιδοτείται, μέχρι 300 ευρώ, κάθε ενήλικας που επιθυμεί να επισκευθεί το νησί.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στο νησί μας» ανέφερε ο κ. Στεφανάδης.