«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Ελλάδας

Ανοιχτές Πόρτες στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου

Σάββατο 28 Μαΐου και Κυριακή 29 Μαΐου 2022

 

Μια μοναδική οινογευστική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού το Σάββατο 28 Μαΐου και την Κυριακή 29 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Το «Μουσείο Οίνου» του  ΕΟΣ Σάμου ανοίγει με ελεύθερη είσοδο τις εμβληματικές του θύρες και συμμετέχει στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» των οινοποιείων, η οποία διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας μας και τα επισκέψιμα οινοποιεία.

Οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις αίθουσες του Μουσείου Οίνου, να γνωρίσουν την μακραίωνη ιστορική διαδρομή του σαμιώτικου κρασιού και την πατρογονική αμπελοκαλλιέργεια, να ξεναγηθούν (κατά τις ώρες 11:00, 13:00 και 15:00)και να δοκιμάσουν τα εξαίρετα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στο Μουσείο Οίνου κατά το διήμερο 28-29 Μαΐου θα είναι ελεύθερη.

Ελάτε να μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιούκαι να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά και διεθνώς αναγνωρισμένα σαμιώτικα κρασιά του Συνεταιρισμού.

 

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ.

 

Η εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες 2022» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.