Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η χθεσινή πρώτη μέρα δράσης της Πρωτοβουλίας Σάμου Ενάντια στις Επαναπροωθήσεις.
Πολλοί άνθρωποι αλλά και συλλογικότητες όπως η Ανοιχτή Συνέλευση Σάμου, η Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου και το Παλιό Σχολείο Όρμου Μαραθοκάμπου, έκαναν συγκέντρωση και μουσική πορεία από την πλατεία Σοφούλη μέχρι το σημείο που ήταν δεμένο το σκάφος της FRONTEX.
Φωνάξαμε συνθήματα κατά του εγκλήματος των επαναπροωθήσεων, παίξαμε μουσική με θέμα τη μετανάστευση και την προσφυγιά, εγκαταστήσαμε μνημείο για τους νεκρούς των αντιμεταναστευτικών πολιτικών και κάναμε θεατρικό δρώμενο μπροστά στους αμήχανους λιμενικούς τόσο της Σάμου όσο και της frontex.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως φαίνεται και σε βίντεο που θα ανεβάσουμε σύντομα στη σελίδα μας, με την άφιξη της πορείας μας στο σημείο, το σκάφος της FRONTEX έλυσε εσπευσμένα τους κάβους και απομακρύνθηκε από την προβλήτα.
Όσο κάνουν τους γενναίους μπροστά σε άοπλους και ταλαιπωρημένους ανθρώπους τόσο αδύναμοι και ανήμποροι είναι μπροστά σε οποιαδήποτε κινηματική δράση, όσο μικρή κι αν είναι αυτή.
Κλιμακώνουμε τις δράσεις μας σήμερα με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Βαθύ (7μμ πλατεία Πυθαγόρα) και αύριο 8:30μμ στο Παλαιό Σχολείο του Όρμου Μαραθοκάμπου για προβολή ταινίας, συζήτηση και συλλογική κουζίνα.
💢 Μέχρι να σταματήσει το έγκλημα των επαναπροωθήσεων
Πρωτοβουλία Σάμου ενάντια στις Επαναπροωθήσεις
Σάμος, 25 Ιουνίου 2021