«Ανοιχτό γράμμα- κάλεσμα» προς τους πρόσφυγες  μοίρασαν το μεσημέρι του Σαββάτου  τα μέλη της ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  προκειμένου να τους εκφράσουν την αλληλεγγύη τους  και την συμπαράστασή τους για τα όσα υποφέρουν και έχουν αντιμετωπίσει από την στιγμή που εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον. Συγκεκριμένα  με την προσφώνηση ¨αδέρφια μας  πρόσφυγες¨ αναφέρουν: «Ξέρουμε καλά ότι είστε κατατρεγμένοι, θύματα ενός πολέμου και μιας λεηλασίας που ρήμαξε τη χώρα σας, τη γειτονιά σας και το σπιτικό σας. Θύματα της επιδρομής των μεγάλων  και μικρότερων φονιάδων και ληστών. Αυτών που διαφεντεύουν τον πλανήτη και το συμφέρον τους  βρίσκεται στην αιματοχυσία των λαών, στην αιματοχυσία  των λαών, στην ακόμα μεγαλύτερη καταλήστευσή τους».

Σε άλλο σημείο   αναφέρουν «Έχουμε κοινά δικαιώματα . Έχουμε κοινούς εχθρούς . Η φτώχια η ανεργία, η εξαθλίωση και ο πόλεμος  μας ενώνουν. Μας ενώνουν απέναντι σε όλους τους  ξένους και ντόπιους δυνάστες μας. Οι κυρίαρχοι, οι ιμπεριαλιστές, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους θέλουν να μας χωρίσουν. Οι φασίστες και  οι ρατσιστές που είναι υπηρέτες των κυρίαρχων, θέλουν να βλέπουμε σαν εχθρό ο ένας τον άλλον. Θέλουν να μας έχουν έτοιμους ακόμα και για  μια αλληλοσφαγή. Όχι  μόνο το λαό μας με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά όλους τους λαούς της περιοχής» και καταλήγει το κάλεσμα

«Σε αυτή την κοινή πάλη χρειάζεται να ενωθούμε. Σε αυτή την πάλη για το κάθε μικρό και μεγάλο μας πρόβλημα να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Να στηρίξουμε όλοι μας όλους μας. Αυτός είναι ο δρόμος της αξιοπρέπειας των κατατρεγμένων και των λαών».

 Η αντίδραση από την πλευρά της αστυνομίας ήταν άμεση και ζήτησαν τη απομάκρυνσή τους προκειμένου να μην υπάρξει αναστάτωση στον χώρο του Κέντρου ενώ 14 άτομα μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων για το λόγο όπως τους εξήγησαν ότι απαγορεύεται διακίνηση εγγράφων εντός του Κέντρου. Από την πλευρά τους οι αλληλέγγυοι με ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για αστυνομική επιχείρηση προσαγωγής και  τρομοκράτησης  αφού όπως δήλωσαν  μεταφέρθηκαν με κλούβα στο αστυνομικό τμήμα  από όπου αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από μία ώρα.

Τέλος να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αριθμός των μεταναστών στο ξεπερνά τους 2.400  ενώ μόνο 13 άτομα έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα παρά την διαβεβαίωση των αρμοδίων υπουργών  για μεταφορά 10 ατόμων την ημέρα!