ΘΕΡΜΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

 

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ, χαιρετίζει θερμά – συντροφικά , όλους και όλες όσοι πήγαν περήφανα με ψηλά το κεφάλι στην κάλπη της 25ης Ιούνη και ψήφισαν ΚΚΕ. Όλους όσους και όσες δώσαμε μαζί κι αυτή τη δύσκολη πολιτική μάχη.

Σφίγγουμε το χέρι καθενός και καθεμιάς που μέσα από τις συμπληγάδες των εκβιασμών και των κάλπικων διλημμάτων, δυνάμωσαν ακόμη πιο πολύ το ΚΚΕ και το ανέδειξαν 2ο Κόμμα στο νομό Σάμου με 17,96%.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τις νέες και τους νέους που αγωνιστικά και με ενθουσιασμό «έριξαν» το κόκκινο ψηφοδέλτιο με το ηρωικό – παγκόσμιο σφυροδρέπανο στην κάλπη. Η ψήφος τους είναι ψήφος ελπίδας και προοπτικής, ψήφος υπόσχεσης για το μέλλον, ότι «….τις πιο όμορφες θάλασσες δεν τις έχουμε ακόμη ταξιδέψει….», αλλά θα τις ταξιδέψουμε σίγουρα, μ’ αυτούς καπεταναίους.

Στο Βαθύ και στο Καρλόβασι, στο Μαραθόκαμπο και στο Πυθαγόρειο και σε όλα τα χωριά μας με τις μεγάλες αγωνιστικές – επαναστατικές παραδόσεις, το Κόμμα μας είχε απόλυτη αύξηση, σε ψήφους και ποσοστά. Συνεισφέροντας στη συνολική ενίσχυση του Κόμματός μας κατά 100.000 ψήφους και 2,5% από τις εκλογές του 2019 και στην εκλογή του Σαμιώτη κομμουνιστή βουλευτή Γιώργου Πέρρου στην Αθήνα.

 Μαζί με την πρωτιά στην κατακόκκινη συντρόφισσά μας την Ικαριά και τη δεύτερη θέση στους ανυπότακτους Φούρνους, ο νομός μας έφερε ακόμη μια φορά το ΚΚΕ στο υψηλότερο ποσοστό σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή την τιμή για τα νησιά μας την καταθέτουμε από την πρώτη στιγμή, στην υπηρεσία του λαού και της νεολαίας. Όπως κάνουμε πάντα, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι φίλες και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, θα είμαστε πρωτοπόροι και ακούραστοι, μπροστά στους λαϊκούς αγώνες με πείσμα και επιμονή. Θα είμαστε στο πλευρό κάθε λαϊκού ανθρώπου και της οικογένειάς του, για να παλέψουμε μαζί τα δύσκολα που έρχονται από την – έτσι κι’ αλλιώς- αντιλαϊκή κυβέρνηση της Ν.Δ.

Μια κυβέρνηση που θα έχει συμμάχους στη Βουλή, τα άλλα αστικά κόμματα και τον εσμό των εθνικιστικών, ρατσιστικών και φασιστικών μορφωμάτων που πριμοδοτούνται – ακόμη μια φορά- γενναία, από την αντιδραστική πολιτική της Ε.Ε και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που εχθρεύονται το λαό και τους αγώνες του. Δεν θα τους περάσει. Μόνο ο λαός μπορεί να συντρίψει τον φασισμό και θα το κάνει.

Μέσα απ’ αυτόν τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό, ξεπροβάλλει θαρρετά και λάμπει ακόμη πιο δυνατά, το κόκκινο του ΚΚΕ. Το κόκκινο των αγώνων , το κόκκινο της ζωής.

ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!

Σάμος 26-6-2023