Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, Αγαπητοί γονείς,

Μία νέα χρονιά αρχίζει για τους μαθητές. Μία χρονιά που φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις, νέες αγωνίες, αλλά και νέες ελπίδες για όλους.
Ο χώρος της Παιδείας πρέπει ν’ αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα για όλους μας, να γίνει η βάση για την ευρύτερη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου κύκλου δημιουργικής πορείας για το πολυτιμότερο τμήμα του πληθυσμού, τα παιδιά μας, τη νέα γενιά, ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία.
Με τη διαρκή συνεργασία όλων, μπορούμε να δώσουμε στο εκπαιδευτικό σύστημα νέα δυναμική και ποιότητα.
Απευθύνω σε όλους προσκλητήριο κοινής δράσης για την Παιδεία, με ίσες ευκαιρίες μάθησης για όλους τους μαθητές, για ένα σχολείο που η γνώση θα γίνεται χαρά και αντίδοτο στην κρίση. Ένα δημόσιο σχολείο, που θα εξασφαλίζει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας. Ένα σχολείο που θα παρέχει γνώσεις και εφόδια, ώστε κάθε νέος και νέα του Δήμου μας, να μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του.
Είμαστε προετοιμασμένοι μαζί με τις Υπηρεσίες του Δήμου, να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Όμως, καμία λύση δεν είναι αποτελεσματική, χωρίς τη συστράτευση και τη συνεργασία όλων μας. Καλώ όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, πέρα από θέσεις και αξιώματα, σε καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία, για μία ορθολογικότερη χρήση των κονδυλίων και αποτελεσματικότερη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων. Είμαι στη διάθεσή σας για τη συνεργασία αυτή. Να σταθούμε αλληλέγγυοι, γιατί κανείς μας δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια για τα παιδιά μας.
Οι δυσκολίες της χώρας μας είναι γνωστές. Τόσο η Δημόσια παιδεία όσο και η τοπική Αυτοδιοίκηση πλήττονται με μειώσεις πόρων, συγχωνεύσεις σχολείων, μείωση του εκπαιδευτικού δυναμικού. Ωστόσο εμείς από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική αρχή του νέου Δήμου Ανατολικής Σάμου,  θέσαμε την αντιμετώπιση των πολλών συσσωρευμένων προβλημάτων στα σχολεία  σε στόχους άμεσης  προτεραιότητας.
Έχουμε όμως ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας τόσο για να φτάσουν όλα ανεξαιρέτως τα Δημόσια σχολεία της πόλης να είναι αντάξια των παιδιών μας όσο και για να συνεχίσουμε τα σοβαρά βήματα που έχουμε κάνει στα θέματα νέας Σχολικής στέγης.  Είμαστε αποφασισμένοι να διανύσουμε αυτόν το δρόμο για να  συμβάλουμε στο βαθμό που μας αναλογεί στην αναβάθμιση της Δημόσιας παιδείας,  εργαζόμενοι με την ίδια συνέπεια και αποτελεσματικότητα, στηριζόμενοι και στηρίζοντας τη σχολική κοινότητα με μοναδικό στόχο την κάλυψη των αναγκών των σχολείων του Δήμου μας.
Εύχομαι σε όλους καλή πρόοδο και προκοπή, δύναμη και υγεία. Καλή σχολική χρονιά!!!