Στα πλαίσια της διοργάνωσης του 5ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου Σάμου, που διεξάγεται την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, διοργάνωσε την παρουσίαση του βιβλίου της μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου με τίτλο “Μην τα παρατάς”. Ο Ημιμαραθώνιος καλύπτει την κλασσική για το νησί μας διαδρομή από τον ναό της Ήρας στο Ηραίο μέχρι την πλατεία Πυθαγόρα της πρωτεύουσας,

Η Μαρία Πολύζου έχει στο δυναμικό της περισσότερους από 50 μαραθώνιους, ενώ διήνυσε την Φειδιπίδειο διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα-Μαραθώνας, μήκους 540 χιλιομέτρων, στα βήματα της ιστορίας.

Χαιρετισμό στην αρχή έκανε ο Δήμαρχος Γιώργος Στάντζος, ενώ την κ.Μαρία Πολύζου, παρουσίασε ο κ.Βλάσης Λαπατάς,σύμβουλος σε θέματα τουρισμού.

Πριν από την κ.Πολύζου, προβλήθηκε μικρό βίντεο με την αθλητική της πορεία. Η κ.Πολύζου έδωσε το στίγμα των περιεχομένων του βιβλίου της συνοπτικά, ενώ αμέσως μετά της απονεμήθηκε από τον Δήμο τιμητική πλακέτα.

Τιμητική πλακέτα δόθηκε και στην πρωτοπόρο γυναίκα-μαραθωνοδρόμο κ.Γεωργία Παπαναστασίου, που τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Σάμο, στους Μύλους και προσφέρει στα διοικητικά του Α.Ο.Πολυκράτη, για την οποία μίλησε με έντονη συγκινησιακή φόρτιση ο Αντιδήμαρχος Αν.Σάμου Βαγγέλης Καρράς.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στον υποδιοικητή της 79 ΑΔΤΕ για την υποστήριξη που παρέχει κάθε φορά στην διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου δρόμου Σάμου.