Το ελληνικό ποτό «METAXA» που έχει καταφέρει να μαγέψει τους ουρανίσκους σε όλο τον κόσμο, τίμησε το νησί της Σάμου δημιουργώντας ένα μοναδικό χώρο μέσα σε αμπελώνες στο χωριό των Βουρλιωτών για την παρουσίαση του προϊόντος του το οποίο βασίζεται στο σαμιώτικο μοσχάτο κρασί.

«Το METAXA είναι το πιο γνωστό ελληνικό ποτό παγκοσμίως. Είναι βασισμένο στο μοσχάτο κρασί της Σάμου. Είναι βασικό συστατικό του που το κάνει ξεχωριστό από το 1888 όταν παρασκευάστηκε  το METAXA.

Αγοράσαμε  το 2017 τον αμπελώνα εντός του οικισμού των Βουρλιωτών για να δημιουργήσουμε ένα συγκρότημα. Στους χώρους παρουσιάζουμε το μοσχάτο και το METAXA» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Ράπτης, Τεχνικός Διευθυντής του METAXA, στη ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με τόνο» στο 2000FM.

Ο κ. Ράπτης μοιράστηκε την ιστορία που κρύβεται πίσω από την ανακάλυψη του ποτού «METAXA» και τη σύνδεση του με το κρασί της Σάμου. «Ο Σπύρος Μεταξάς, ο ιδρυτής, το 1888 ήθελε να πειραματιστεί με την απόσταξη κρασιού. Χρησιμοποίησε από την αγορά του Πειραιά, όπου δραστηριοποιούνταν, ξύλινα βαρέλια. Όταν άνοιξε το βαρέλι έμεινε εντυπωσιασμένος. Ανακάλυψε ότι το βαρέλι χρησιμοποιούταν για μεταφορά σαμιώτικου κρασιού. Δεν το είχε αδειάσει από την ανυπομονησία του. Παλαίωσε το κρασί της Σάμου».

Τόνισε, επίσης, τη συμβολή της εταιρίας στον τουρισμό της Σάμου προσκαλώντας κάθε χρόνο ειδικούς γευσιγνώστες και  δημοσιογράφους στο νησί για να γευτούν το μοναδικό δημιούργημα τους και να θαυμάσουν την ομορφιά του τόπου που γεννάει το μοσχάτο σταφύλι.
«Συνηθίζουμε τους καλοκαιρινούς μήνες να καλούμε τους σημαντικούς μας πελάτες από όλο τον κόσμο με σκοπό την προβολή του μοσχάτου κρασιού και του METAXA φυσικά. Νομίζουμε ότι συμβάλλουμε στο τουριστικό κομμάτι του νησιού».

Τέλος, επισήμανε ότι ο αμπελώνας στους Βουρλιώτες δεν είναι ανοιχτός για επίσκεψη προς το παρόν. «Δυστυχώς, ο χώρος δεν είναι επισκέψιμος για το κοινό» τόνισε χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτό να γίνει στο μέλλον.