Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότερες δυτικές χώρες φαίνεται να συμφωνούν πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αν και κάποια κράτη εμφανίζονται πιο διχασμένα από άλλα- Πρωτιά στην Ευρώπη

Οι Έλληνες είναι οι πρώτοι στην Ευρώπη που θεωρούν ως «υψηλή προτεραιότητα» τη μείωση της μετανάστευσης, σύμφωνα με στοιχεία από το YouGov-Cambridge Globalism Project.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότερες δυτικές χώρες φαίνεται να συμφωνούν πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αν και κάποια κράτη εμφανίζονται πιο διχασμένα από άλλα.

Ειδικότερα, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι Έλληνες βρίσκονται στην πρώτη θέση των Ευρωπαίων που επιθυμούν να δοθεί προτεραιότητα στη μείωση της μετανάστευσης, με ποσοστό 58%. Στη δεύτερη θέση είναι οι Γάλλοι, με 44% και στην τρίτη θέση οι Σουηδοί με 43%. Ακολουθούν οι Ούγγροι και οι Ιταλοί με 42%.

Επιπλέον, περίπου το ένα τρίτο των Βρετανών (32%) θεωρεί ότι η μείωση της μετανάστευσης θα πρέπει να αποτελέσει υψηλή προτεραιότητα για το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 23% τη θεωρεί μεσαία προτεραιότητα. Από την άλλη, το 20% αναφέρει ότι το ζήτημα θα πρέπει να παραμείνει χαμηλά στις προτεραιότητες της χώρας και το 17% λέει ότι δεν πρέπει να αποτελεί καν στόχο.

Οι  Έλληνες ζητούν αντιμετώπιση του ρατσισμού

Επιπλέον, οι Έλληνες βρέθηκαν στην πρώτη θέση των λαών που θεωρούν υψηλή εθνική προτεραιότητα την αντιμετώπιση του ρατσισμού.

Στη δεύτερη θέση είναι οι Ισπανοί με 58% και οι Βρετανοί με 55%.

Αντίθετα, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται τρίτες από το τέλος, μεταξύ των χωρών που συμπεριελήφθησαν στην έρευνα. Ενώ το 43% των Αμερικανών θεωρεί υψηλή προτεραιότητα την αντιμετώπιση του ρατσισμού, το 18% τη χαρακτηρίζει ως χαμηλή προτεραιότητα ή δεν θεωρεί καν ότι πρέπει να αποτελεί στόχο για τη χώρα τους.

Υψηλή προτεραιότητα και η Άμυνα

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη το περασμένο καλοκαίρι, οι χώρες που βρίσκονται πιο ανατολικά, ήταν μεταξύ εκείνων που θεωρούν σημαντικότερη την ενίσχυση των στρατιωτικών τους δυνάμεων, με τους Έλληνες να καταλαμβάνουν και πάλι την πρώτη θέση (29%).

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Αμερικανοί με 22% και στην τρίτη θέση οι Πολωνοί με 20%.

Πηγή