Η μετάλλαξη Όμικρον ήρθε στην Ελλάδα με το πρώτο κρούσμα της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού να εντοπίζεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα, στα Χανιά.

Ο Κώστας που μένει μόνιμα στο Γιοχάνεσμπουργκ, ήρθε να δει τους γονείς του. Μετά από αρκετά αρνητικά τεστ, το μοριακό έδειξε ότι νοσεί. Ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star είπε ότι δεν παρουσιάζει έντονα συμπτώματα και είναι σε καραντίνα, όπως και οι δικοί του άνθρωποι που μέχρι στιγμής, είναι αρνητικοί στον ιό.

Πώς έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα
«Με βοήθησε το εμβόλιο. Έχω κάνει και τις δύο δόσεις, δεν έχω συμπτώματα και παρενέργειες και όπως βλέπετε, είμαι έξω στο μπαλκόνι. Είμαι σε ένα δωμάτιο, δεν έχουν επαφή οι δικοί μου. Μου βάζουν φαγητό και τρώω ή βγαίνω μόνος μου. Το Σάββατο το βράδυ όταν ξάπλωσα, αισθάνθηκα περίεργο πόνο στο στήθος. Μέχρι την επόμενη μέρα είχε εξαφανιστεί ο πόνος» περιέγραψε στο Star.

ΚΟΣΜΟΣ  02/12/2021  20:00
Μετάλλαξη Όμικρον: «Το φάρμακο αντισωμάτων λειτουργεί», λέει η GSK
ΕΛΛΑΔΑ  02/12/2021  12:53
Εμβολιασμένος με δύο δόσεις ο Έλληνας, πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Κρήτη.

Στη συνέχεια, ο «ασθενής μηδέν» της Όμικρον, για τη χώρα μας, σχολίασε ότι «κάποιοι προσπαθούν χρονιά να γραφτούν σε κάτι, εγώ είμαι τυχερός και γράφομαι στα δεδομένα τα ιατρικά ως No1».

Σύμφωνα με ό,τι μετέδωσε το Star, ταξίδεψε από το Γιοχάνεσμπουργκ όπου μένει μόνιμα, για τα Χανιά μέσω Άμπου Ντάμπι και Αθήνας στις 26 Νοεμβρίου. Το μοριακό τεστ που έκανε πριν από την αναχώρηση του, τα rapid τεστ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και εκείνα που έκανε όταν έφθασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, βγήκαν αρνητικά.

Σύμφωνα με ό,τι δήλωσε ο 40χρονος Κώστας, την περασμένη Δευτέρα ήθελε να κάνει κάποιες δουλειές στα Χανιά. Πήγε σε ένα φαρμακείο, του έκαναν rapid και βγήκε θετικό. Ζήτησε να του κάνουν ακόμη ένα, με δείγμα από το σάλιο, το οποίο και βγήκε αρνητικό.

«Δεν με ενημέρωσε κανείς, από τα ΜΜΕ το έμαθα»
«Προβληματίστηκε ο φαρμακοποιός και μου είπε να κάνω μοριακό. Δευτέρα και Τρίτη είχαν απεργία οι μικροβιολόγοι. Πήρα τηλέφωνο σε ιδιωτική κλινική κι έτσι έγινε. Τους ενημέρωσα όταν μου πήραν δείγμα ότι έρχομαι από νότια Αφρική. Σχεδόν 45 λεπτά αργότερα με ενημέρωσαν ότι είναι θετικό το δείγμα», προσέθεσε.

«Δεν με ενημέρωσε κανείς, από τα ΜΜΕ ενημερώθηκα. Με πήραν το μεσημέρι από την Αθήνα και μου επιβεβαίωσαν ότι είμαι θετικός στην Όμικρον. Τι να κάνω; Θα φάω τις μισές μου μέρες εδώ αναγκαστικά. Έχουν ακυρωθεί πάρα πολλές πτήσεις δεν ξέρω πώς θα καταφέρω να γυρίσω πίσω», κατέληξε.

Πηγή: iefimerida.gr