Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας που εντοπίστηκε στην πόλη της Σάμου, σε οικόπεδο επί της οδού Αγγελίνα αριθ. 7, στην Περιοχή Χαρουπιές. Ο στρατός,  η αστυνομία αλλά και Δήμος Ανατολικής Σάμου ήταν  σε αυξημένη επιφυλακή ενόψει της επιχείρησης αυτής που ξεκίνησε  από τις 7 το πρωί από το ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Ελληνικού Στρατού και στο πλαίσιο της τήρησης των διεθνών πρωτοκόλλων ασφαλείας. Εξάλλου με απόφαση του Δημάρχου, δεν λειτούργησαν , προληπτικά, οι σχολικές μονάδες 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, σύμφωνα και με την υπ΄αριθ.πρωτ.98/13-01-2020 εισήγηση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Από νωρίς το πρωί στελέχη της Αστυνομίας παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Σάμου Δημήτρη Μαϊστρέλη μερίμνησαν για την ασφαλή εκκένωση των οικιών στην περιοχή και σε ακτίνα 150 μέτρων. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε και το νοσοκομείο Σάμου το οποίο διέθεσε δυο ασθενοφόρα οχήματα για την μεταφορά υπερήλικων που αντιμετώπιζαν θέματα υγείας.

Στη συνέχεια το δύσκολο έργο της αδρανοποίησης της βόμβας , βάρους 52 κιλών, και την μεταφορά της στο πεδίο βολής ”Στεφάνας” ανέλαβε ομάδα πυροτεχνουργών η οποία με υποδειγματικό επαγγελματισμό  ολοκλήρωσε την επιχείρηση με ασφάλεια και σε σύντομο χρόνο.

Η βόμβα μεταφέρθηκε  στο πεδίο βολής στην «Στεφάνα», προκειμένου να πραγματοποιηθεί ελεγχόμενη έκρηξη. Στην   όλη επιχείρηση πήραν μέρος τέσσερα στελέχη του  ΕΟΔ ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς).

Να σημειώσουμε ότι η βόμβα βρίσκονταν θαμμένη στο σημείο από το βομβαρδισμό των γερμανών  το 1943 ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι άλλες δυο βόμβες είχαν πέσει σε ελάχιστα μέτρα από το σημείο που βρέθηκε αυτή προκαλώντας όμως καταστροφές.