ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Την Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΕΔ) στου Ζερβού στη Σάμο επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 20-06-22 στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Σάμου του ΚΚΕ στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πρόσφυγες και μετανάστες που κρατούνται στη δομή.

 

Τα μέλη του ΚΚΕ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που προέρχονται από την καταστροφή, την εξαθλίωση και τον ξεριζωμό. Αυτές οι αξίες άλλωστε είναι το μοναδικό όπλο για να υποστηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους στα δίκαια αιτήματά τους, ιδιαίτερα στους αιτούντες άσυλο.

 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του προσφυγόπουλου Σισσέ που έχει απορριφθεί το αίτημά του για τη χορήγηση ασύλου, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και κυβερνήσεων που εξαντλούν την «ευαισθησία» τους πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι να ενηλικιωθούν και μετά τους απελαύνουν.

 

Καλούμε τον Σαμιακό λαό να σταθεί στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών κόντρα στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

 

Σάμος 20-6-2022