ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ
Παρά τους φόβους της τοπικής κοινωνίας μας ότι θα υπάρξει πρόβλημα προσέλευσης φοιτητών στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που λειτουργούν στο Καρλόβασι, μετά την ταχύτατη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της χώρας μας, αποδείχθηκε το αντίθετο.
Συγκεκριμένα, τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που έχουν έδρα το Καρλόβασι της Σάμου σημείωσαν πολύ σημαντική αύξηση εισακτέων σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό εισακτέων κατά το έτος 2021.
Συγκεκριμένα, στο “ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ” εισάγονται εξαπλάσιος αριθμός σε σχέση με τον αριθμό που είχε εισαχθεί το 2021 ενώ στα Τμήματα “ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ” και “ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ – ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ” ο αριθμός εισακτέων καλύφθηκε πλήρως.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Α. Συρίγος, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, είχε έρθει ο ίδιος στη Σάμο, μετά και από πρόσκληση μας, με σκοπό να αξιολογήσει την κατάσταση και να δρομολογήσει το Υπουργείο και η Κυβέρνηση άμεσες λύσεις.
Όπως μας ανακοίνωσε τότε, η στρατηγική του Υπουργείου, της Υπουργού κα Ν. Κεραμέως και της Κυβέρνησης, ήταν η μείωση των θέσεων στα Πανεπιστήμια της ηπειρωτικής χώρας με σκοπό την ενίσχυση των περιφερειακών και κυρίως των τμημάτων που λειτουργούν στη Σάμο.
Η υπόσχεση αυτή υλοποιήθηκε και ήδη από τη φετινή χρονιά τα αποτελέσματα της ήταν ιδιαίτερα θετικά. Είναι δεδομένο ότι τις επόμενες χρονιές το μέτρο αυτό θα έχει ακόμη μεγαλύτερη απόδοση.​