Συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις του κλάδου ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει    την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου  στην Πλατεία Πυθαγόρα Πυθαγόρα – Σάμου .

Το ραντεβού αρχικά είναι στις  5 το απόγευμα στην Χώρα προκειμένου αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και  μελισσοκόμοι με  τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, να  πορευτούν στην πόλη της Σάμου και στο σημείο της συγκέντρωσης. Τα αιτήματα  του Συλλόγου  είναι: η μείωση του κόστους παραγωγής , αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στο ρεύμα, να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ, κατώτερες εγγυημένες τιμές, αποζημιώσεις από ΕΛΓΑ και για τους αγριόχοιρους, στήριξη των  ελαιοπαραγωγών, στέγη στη λαική αγορά, σφαγείο και δασική οδοποιία.

Στην ανακοίνωση του ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος αναφέρει:

 

Επειδή οι διεκδικήσεις μας αφορούν την επιβίωσή μας και τα μέτρα «ψίχουλα» της κυβέρνησης μας πετάνε έξω από τα χωράφια μας, όπως προτάσσει η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βγαίνουμε στους δρόμους!

Επειδή αν εμείς συνεχίσουμε να παράγουμε φτηνά, ποιοτικά και σε προσιτές τιμές, θα θρέφεται και το νησί μας ποιοτικά, αλλιώς όλοι θα χρυσοπληρώνουμε αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, βγαίνουμε στους δρόμους!

Επειδή σχεδόν δύο χρόνια που έχει ζωή ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος έχει δώσει τη δυνατότητα να βγουν μπροστά τα αιτήματά μας και να πιέσουμε όλους τους αρμόδιους να πάρουν θέση για να συνεχιστεί η παραγωγική δραστηριότητα στο νησί μας και θέλουμε να πιέσουμε ακόμα πιο πολύ, βγαίνουμε στους δρόμους!

Καλούμε όλους τους αγρότες και αγρότισσες του νησιού μας, κτηνοτρόφους, αμπελοκαλλιεργητές, μελισσοκόμους, αλιείς, παραγωγούς λαϊκής αγοράς, αλλά και εργαζόμενους, αυτοαπασχολουμένους, φοιτητές, νέους και νέες, συνδικαλιστικούς φορείς, συλλόγους και σωματεία, να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας και να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίησή μας! 

Ο Σύλλογός μας θα συμμετέχει, άλλωστε, και στην απεργία της 28ης Φλεβάρη – ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη.