«Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρη  με τον Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κκ. Ιερόθεο»

 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα 19.06.2023 τον  Μητροπολίτη Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κκ. Ιερόθεο  και την συνοδεία του, με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων της Λέσβου.

Ο Περιφερειάρχης, αφού  καλωσόρισε τον Μητροπολίτη στην Λέσβο, συζήτησαν θέματα της Λήμνου  που άπτονται της εκκλησίας.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είχα την τιμή να υποδεχτώ στην έδρα της Περιφέρειας μας τον Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κκ. Ιερόθεο. Έναν φίλο δικό μου, εφημέριο μου στην Αθήνα και φίλο της Λέσβου, έναν άνθρωπο ταπεινό και δίκαιο, με τον οποίον συνεργαζόμαστε άριστα προς όφελος της εκκλησίας και των πιστών».

Ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου δήλωσε:

«Με πολύ χαρά ευρισκόμενος στο νησί, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κκ. Ιακώβου, για να εορτάσουμε τους  εν Λέσβω Αγίους, επισκέφτηκα σήμερα τον  Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Είναι μια επίσκεψη η οποία έπρεπε να έχει γίνει από τριετίας για να συναντήσω εδώ στην έδρα της Περιφέρειας τον παλαιό γνωστό μου από την Κηφισιά κ. Μουτζούρη,  με τον οποίον με συνδέουν χρόνια φιλικοί δεσμοί. Με την ευκαιρία αυτή ήθελα  να του εκφράσω την εκτίμηση μου, να ανανεώσουμε την αγάπη μεταξύ μας και να του ευχηθώ με την καρδιά μου ο Θεός να του δίνει δύναμη για να εργάζεται για το καλό της Περιφέρειας. Εύχομαι οι Άγιοι της Λέσβου να πολλαπλασιάζουν τις δυνάμεις του καθώς  έχει μεγάλο σεβασμό στην εκκλησία, φανερώνει την πίστη του και την ουσιαστική σχέση που έχει με όλους εμάς τους κληρικούς. Τον ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε και αποδίδουμε και εμείς την τιμή και την εκτίμηση μας στο πρόσωπο του και το έργο του.»