Για 3η συνεχή χρονιά διοργανώθηκαν  με επιτυχία  οι γιορτές  κρασιού στο Καρλόβασι της Σάμου. Υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΟΝΑΣ   στον αύλειο χώρο του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού  στο Καρλόβασι  οι εκατοντάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το σαμιώτικο κρασί που  ήταν προσφορά του ΕΟΣΣ ενώ το κέφι περίσσεψε  με την ορχήστρα του Βαγγέλη Γιαγιά σε νησιώτικα και λαϊκά τραγούδια.
Την εκδήλωση άνοιξε  η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ Άνυ Ανδρεάδη  η οποία καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους ενώ αναφέρθηκε στην  γιορτή κρασιού του 2018 η οποία θα περιλαμβάνει βραβεύσεις από διαγωνισμό που θα γίνει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους  και θα πάρουν μέρος τα σχολεία του νησιού.
Στην συνέχεια καλωσόρισε την Έρη Ρίτσου η οποία απήγγειλε στοίχους από το ποίημα του πατέρα της Γιάννη Ρίτσου, «Η κυρά των Αμπελιών».
Την σκυτάλη πήρε ο πολιτιστικός Σύλλογος  « Η ΡΙΒΑ»  με το χορευτικό της τμήμα που χόρεψε χορούς από την Σάμο, την Ικαρία και την Κρήτη.
Παρόντες  ήταν οι αντιδήμαρχοι Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου κ.κ. Καλατζής και Ισιδώρου αντίστοιχα,ο δημοτικός σύμβουλος  και μέλος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ Νίκος Τριανταφύλλου  το μέλος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ Νίκος Σβερκίδης, ο υπεύθυνος ΟΤΑ Δυτικής Σάμου Μανόλης Νικολού, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΡΙΒΑ  Δημήτρης Ριζάκης 
Το κέφι κρατήθηκε αμείωτο ως τα μεσάνυχτα  ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για τις γιορτές κρασιού στο Βαθύ της Σάμου στις 26 και 27 Αυγούστου με αποκορύφωμα την συναυλία του Κώστα Μακεδόνα.