Μετά από τρεις ώρες συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στην Σάμο αποφασίστηκε η νομική υπηρεσία της περιφέρειας να εξετάσει δύο εναλλακτικές προτάσεις για τη λειτουργία του Επικούριου Πολιτιστικού Κέντρου στην Σάμο.
Η πρώτη αφορά στην σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού με φορείς του δημοσίου με απαραίτητη προϋπόθεση να συμμετέχουν και οι πολιτιστικοί σύλλογοι αν και εφόσον αυτό επιτρέπεται νομικά.
Η δεύτερη πρόταση αφορά στην σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας στην οποία μπορούν να συμμετέχουν η Π.Ε,όσοι δήμοι το επιθυμούν καθώς και οι πολιτιστικοί σύλλογοι. Να σημειώσουμε ότι στην εισήγηση του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουρακης αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας του πολιτιστικού κέντρου τονιζοντας ότι το συγκεκριμένο κέντρο αποτελεί στολίδι για το νόμο και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τους πολιτιστικούς συλλόγους ωστόσο τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας φορέας διαχείρισης και διοίκησης.
Η συζήτηση στη συνέχεια επικεντρώθηκε στο ποιοι θα απαρτίζουν τον φορέα διαχείρισης ενώ το θέμα εξειδίκευσε και ο νομικός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Σάμου Φώτης Σφαντος λέγοντας ότι οι προτάσεις είναι να δημιουργηθεί αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με διευθυντή ή να υπάρξει συνέργεια με άλλους φορείς του δημοσίου. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αν Σάμου πρότεινε να συμμετέχει και ο δήμος στη διαχείριση της λειτουργίας του Επικούρειου με αντίστοιχο χρηματικό ποσό.
Το λόγο πήραν στην συνέχεια από την θεατρική Ομάδα Σάμου ο κ. Γιάννης Μανδουραράκης, η πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου Αγγελική Βαλεοντη – Δεμερτζή, το μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου και μέλος της Προοδευτικής κίνησης Βαγγελιώ Αμπαζή καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών θιάσων Βορείου Αιγαίου Στέλιος Μάρκου.
Ολοι τόνισαν ότι θα πρέπει στο κτίριο να έχουν λόγο οι σύλλογοι και αυτό να χρησιμοποιηθεί για το λόγο τον οποίο κατασκευάστηκε δηλαδή να στεγάσει τον πολιτισμό του νόμου.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι ζήτησαν να υπάρξει άμεσα απάντηση σε διάστημα τουλάχιστον 15 ημερών για το ποια από τις δύο προτάσεις είναι η πιο συμφέρουσα και αυτή που θα εξασφαλίσει στους πολιτιστικούς συλλόγους ότι θα έχουν λόγο στη λειτουργία του Κέντρου.
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και άτομα που κάθονται