Με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα επισκέπτες από όλες τις χώρες, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον ενόψει και των αφίξεων για τις γιορτές

Νέα μέτρα λαμβάνει η Ελλάδα στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας του κορονοϊού, την ώρα που θεωρείται θέμα χρόνου η μετάλλαξη Όμικρον να κυριαρχήσει στον πλανήτη και η μία χώρα μετά την άλλη έχουν αρχίσει να “αναδιπλώνονται” και να επαναφέρουν περιορισμούς.

Η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών. Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

Η απόφαση αυτή του υπουργείου Υγείας έρχεται σε μια περίοδος που η Όμικρον έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία της σε όλο τον κόσμο ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να υπάρξει αύξηση των αφίξεων στη χώρα ενόψει των γιορτών.

Περιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον – που εξαπλώνεται με ρυθμό που δεν είχε παρατηρηθεί μέχρι τώρα σε καμία άλλα παραλλαγή του κορονοϊού – έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα σε 77 χώρες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την Τετάρτη (15/12) η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων, 78.610. Πρόκειται για τις περισσότερες ημερήσιες μολύνσεις που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας, με τις 4.671 να οφείλονται στην νέα παραλλαγή.

Πηγή: stonisi.gr