Μετά από πρόσκληση του Δήμου Ανατολικής Σάμου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26/05/2020 σύσκεψη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, αναφορικά με την οργάνωση της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης, μετά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος, κ. Γεώργιος Στάντζος, οι Αντιδήμαρχοι, κ. Μητσός Μιχάλης, κ. Καρράς Ευάγγελος, κ. Διονυσίου Γεώργιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της νέας Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Αξιώτης Ιωάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Α’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής,  κ. Γαρουφαλής Εμμανουήλ  και μέλη του Δ.Σ αυτής, ο Δημοτικός Σύμβουλος ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σαμίων, κ. Βογιατζής Δημήτριος, εκπρόσωπος της Δ/νσης Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, κ. Πέλλα – Πέλλη Παππά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, κ. Αρχοντούλης Ιωάννης μαζί με όλα τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου, σχεδόν όλοι οι Δ/ντες των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου, ο Πρόεδρος της Β’Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Βογιατζής Κωνσταντίνος και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Συζητήθηκαν θέματα καθαριότητας & απολύμανσης των σχολικών μονάδων όπως επίσης και η χορήγηση αντισηπτικών, μέσων προστασίας και άλλων υλικών καθαρισμού έτσι ώστε να υπάρξει ένα αίσθημα υγιεινής και ασφάλειας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ο Δήμος δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων Υπουργείων, παρόλο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης στην Υπηρεσία Καθαριότητας, έτσι ώστε οι σχολικές μονάδες τη Δευτέρα 01-06-2020, μαθητές και εκπαιδευτικοί να επανέλθουν με ασφάλεια στις σχολικές αίθουσες.

 

 

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου