Τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού και του Φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια άνοιξε η Ένωση Μικρασιατών Σάμου με την βραδιά  αφιερωμένη στη Μικρασία και το Αιγαίο.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος  του συλλόγου Άννα Ψαρρά για να ακολουθήσει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δέσποινα Καΐλα μεταφέροντας τον χαιρετισμό του δημάρχου Γ. Στάντζου.

Το μουσικό σχήμα της ένωσης άνοιξε το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς, με μικρασιατική τραγούδια που χόρεψαν οι μικροί χορευτές της . Ακολούθησε  το σχήμα του υπέροχου Χρήστου Τσιαμούλη με την γνήσια φωνή και η μοναδική Καίτη Κουλλιά που μάγεψαν το κοινό ως αργά το βράδυ.

H μεγάλη χορευτική ομάδα πλαισίωσε τα τραγούδια της Μικρασίας, του Αιγαίου και από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στο τέλος τιμήθηκαν με πλακέτες ο μαέστρος Στέφανος Πουλτσάκης και ο χοροδιδάσκαλος Στέλιος Ντίνος που φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε την Ένωση για την συνεργασία ενόψει αναχώρησης του από την Σάμο. Ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη είσοδος στο δύσκολο πολιτιστικό και όχι μόνο καλοκαίρι που διανύουμε.