ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αποστολή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στο χωριό Μελίκη του νομού Ημαθίας.

Η αποστολή του Ομίλου μας βρέθηκε στη Μακεδονία το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2017, φιλοξενούμενη του ‘Πολιτιστικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων’.

Οι χορευτές μας παρουσίασαν Σαμιώτικους χορούς στο μεγάλο πανηγύρι του χωριού το Σάββατο 2/9, σε μια εκδήλωση που παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Την Κυριακή 3/9 η Σαμιώτικη αντιπροσωπία επισκέφθηκε το Μουσείο της Βεργίνας και στη συνέχεια το Εθνογραφικό Μουσείο του Γιώργη Μελίκη που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό. Ο Γιώργης Μελίκης καλωσόρισε τους επισκέπτες στο μουσείο του και μαζί με τους συνεργάτες του τους ξενάγησαν στα υπέροχα εκθέματα.

Στη συνέχεια ο Γιώργης Μελίκης συζήτησε για αρκετή ώρα με τους χορευτές μας για θέματα λαογραφίας και πολιτισμού, ενώ μεγάλη ήταν η χαρά του χοροδιδασκάλου μας και αντιπροέδρου του Ομίλου μας Μάκη Ευαγγέλου ο οποίος μετά από δέκα χρόνια ξανασυνάντησε τον Γιώργη Μελίκη, δίνοντας του τη δυνατότητα να του εκφράσει από κοντά τις θερμές ευχαριστίες για τη συμβολή της εκπομπής ‘Ο Τόπος και το Τραγούδι του’ στη διάσωση και διάδοση της Σαμιώτικης παράδοσης, μέσα από την εκπομπή που είχε προβληθεί από την ΕΡΤ3 και στην οποία είχαν συνεργαστεί.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον χοροδιδάσκαλο Αχιλλέα Τσιάρα, την Ειρήνη Ντόβα και τα υπόλοιπα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελίκης, για την υπέροχη φιλοξενία που πρόσφεραν στη αποστολή του Ομίλου μας, τους οποίους και περιμένουμε στο νησί μας για ανταπόδοση της φιλοξενίας.

Ευχαριστούμε επίσης τους χορευτές και τον χοροδιδάσκαλο μας που με προσωπικό κόπο συμμετείχαν σε αυτή την αποστολή, διαδίδοντας την παράδοση του τόπου μας στη Μακεδονία.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ με τη δράση του αυτή εγκαινίασε τη νέα χορευτική χρονιά η οποία για τον μήνα Σεπτέμβριο έχει προγραμματισμένο τόσο ένα σεμινάριο χορών του Νομού Πέλλας όσο και την έναρξη των μαθημάτων ελληνικών παραδοσιακών χορών, για τα οποία θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση τις προσεχείς ημέρες.