Ένα μοναδικό αντάμωμα  μουσικής παράδοσης και τοπικών προϊόντων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν  στην 10η Γιορτή μελιού  στους Φούρνους.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που επιμελείται ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φούρνων που καταφέρνει κάθε χρόνο να συγκεντρώνει όλο και περισσότερο κόσμο που θέλει να μάθει το μυστικό για την παραγωγή του μοναδικού θυμαρίσιου μελιού της περιοχής αλλά και τον τρόπο που διασκεδάζουν οι κάτοικοι πάντα βέβαια με τη συνοδεία ενός καλού βιολιού.

 

Η προετοιμασία για τη γιορτή ξεκίνησε δύο ημέρες νωρίτερα προκειμένου να  ετοιμαστεί το κρέας, η μελένια , το τοπικό γλυκό  που θα προσφερθεί στον κόσμο  και φυσικά οι λουκουμάδες με το μέλι των Φούρνων.

Οι πάγκοι στήθηκαν από νωρίς  το Σάββατο  το βράδυ για να περάσει ο κόσμος και να γνωρίσει το μοναδικό ντόπιο λαδοτύρι, τη μυζήθρα, τα τοπικά αναψυκτικά Λαγού και φυσικά το θυμαρίσιο μέλι και τα παράγωγά του.

 

Το σύνθημα για την έναρξη της εκδήλωσης έδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Φούρνων Δημήτρης Μαρκάκης ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο   και κάλεσε τον χοροδιδάσκαλο του Χορευτικού Ομίλου Σάμου Μάκη Ευαγγέλλου να παρουσιάσει το χοερευτικό του συγκρότημα αλλά και τα συγκροτήματα  των Φούρνων και του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Ικαρίας.

Στο τέλος της παρουσίασης των χορών από όλα τα συγκροτήματα  ακολούθησε ένας χορός από όλους τους χορευτές των τριών νησιών που έδωσαν και το σύνθημα για να ξεκινλησει το  γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Λίγο νωρίτερα υπήρξε και σύντομη παρουσίαση της διαδικασίας του τρύγου του μελιού από μελισσοκόμους της περιοχής.

Πολλοί και οι επισκέπτες που έφτασαν στο  νησί και ενθουσιάστηκαν από την όμορφη γιορτή ενώ οι διοργανωτές της βραδιάς δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου.

 

Η ορχήστρα  του Μανόλη Γρύλλη  διασκέδασε τον κόσμο που είχε κατακλύσει κυριολεκτικά τη γραφική πλατεία των Φούρνων.

Στο τέλος της βραδιάς δόθηκε το ραντεβού και η υπόσχεση για μια ακόμη καλύτερη γιορτή μελιού τον Ιούλιο του 2020.