Στο προσυνέδριο του Κόμματος της Ν.Δ για το προσφυγικό, που έγινε στο ξενοδοχείο «Χανδρής» το πρωϊ, παρουσία πυκνού ακροατηρίου, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, άσκησε  σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, της καταλόγισε ότι είχε σχέδιο «να καταντήσει την Ελλάδα κέντρο προσφύγων και να δεχθεί την αρχή ότι σύνορα υπάρχουν στην ξηρά και όχι στη θάλασσα».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δυστυχώς υπάρχουν από την κυβερνητική πλειοψηφία φωνές που δεν θέλουν την εφαρμογή της πολιτικής που είχε αποφασιστεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με αποτέλεσμα, όπως είπε, τη νύφη να την πληρώνουν οι κάτοικοι των νησιών.

«Εμείς ως Ν.Δ. δεν θα δεχθούμε τα νησιά του βορείου Αιγαίου να γίνουν μόνιμο πάρκινγκ ψυχών και να έρχονται περισσότεροι από όσους αντέχουν οι τοπικές κοινωνίες», σημείωσε, προσθέτοντας πως η διασφάλιση της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική προτεραιότητα.

Παρέμβαση για το μεταναστευτικό έκανε και ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Στην Χίο μετέβησαν επίσης εκτός από τον Δήμαρχο Σάμου ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάμου Πάρις Παπαγεωργίου, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Στεφανής και ο πολιτευτής της Ν.Δ Μάνος Λογοθέτης.

Ρεπορτάζ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV