Με αγώνες δρόμου 10.000 μέτρων ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα την Κυριακή το πρωί. Το σύνθημα της εκκίνησης δόθηκε στις 7:30 το πρωί από την Πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Στην συνέχεια χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσεβίου τελέσθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα  όπου πριν από 106 χρόνια ο Θεμιστοκλής Σοφούλης ανακήρυξε την ανεξαρτησία της Σάμου και την προσάρτηση της στην Ελλάδα .

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Θεμιστοκλή Σοφούλη στην ομώνυμη πλατεία από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό και την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού.

Το σύνολο των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Σάμου, πολιτιστικοί σύλλογοι και τμήματα του στρατού παρέλασαν υπό τους ήχους των φιλαρμονικών του Βαθύλου, του Καρλοβάσου και του στρατού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την παρουσίαση χορών από την Σάμο που χόρεψαν πολιτιστικοί σύλλογοι από όλο το νησί.

Τέλος ακολούθησε δεξίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο.