Συναγερμός σήμανε στο Κέντρο Επιχειρήσεων  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όταν ο πρωινός σεισμός στη Δυτική  πλευρά του νησιού  προκάλεσε την κατάρρευση του σχολικού κτιρίου και την εκδήλωση πυρκαγιάς  στο ανατολικό  τμήμα ενώ δύο άτομα είχαν εγκλωβιστεί .

Αυτό ήταν το σενάριο της άσκησης ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019, που πραγματοποιήθηκε  στο κτήριο της Πορφυριάδας  και προέβλεπε  αντιμετώπιση  κατάρρευση σχολικού κτηρίου από σεισμό, με εγκλωβισμό ανθρώπων και πυρκαγιά συνέπεια του φαινομένου.

Οι  άνδρες της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας Σάμου προέβησαν στον απεγκλωβισμό δύο ατόμων  με χρήση φορείων και ορειβατικού εξοπλισμού. Τα δύο άτομα με την συνδρομή του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σάμου.

Οι χρόνοι της άσκησης  αποδεικνύουν την ετοιμότητα   της Π.Υ δήλωσε ο Διοικητής της Π.Υ. Σάμου Πύραρχος Κωνσταντίνος Δ. Φράγκος  που μαζί με τον Υποδιοικητή  Επιπυραγό  Γεώργιο Π. Μιαούλη συντόνιζαν την άσκηση.

Να σημειώσουμε ότι έλαβαν μέρος επίσης οι υπεύθυνοι των γραφείων Πολιτικής Προστασίας  της  Π.Ε  και του Δήμου Σάμου , η Αστυνομία , ο στρατός  και η Ομάδα Διάσωσης Σάμου.

ΦΩΤΟ: Φώτης Ζανέτης